In articol:
- Votul este final.
- Mediul, energia, inovaţia, infrastructura, programe ca Erasmus, securitatea şi migraţia se numără între priorităţi.
Votul este final.
Împotriva proiectului depus de Monika Hohlmeier şi Eider Gardiazabal Rubial s-au exprimat europarlamentari din grupul ECR (conservatori şi reformişti), majoritatea grupurilor GUE/ NGL (stânga) şi ID (Identitate şi democraţie), NI (neafiliaţi), dar şi trei social-democraţi.
Preşedintele Comisiei bugetare, Johan Van Overtveldt, a declarat la dezbaterea de dinaintea votului: „Săptămâna trecută am ajuns la un acord şi asta a dus la discuţii între Consiliu şi Parlamentul European. Avem un buget orientat asupra viitorului, un buget care să răspundă nevoilor oamenilor.
Citeste si: Orban, despre majorarea pensiilor cu 40% în 2020: Există o lege în vigoare pe care intenţionăm să o aplicăm
Citeste si: O părere avizată contează: KRUK România te scapă de datorii!
Citeste si: Ludovic Orban spulberă avertismentele: ”Nu va fi nicio apocalipsă bugetară”
Mediul, energia, inovaţia, infrastructura, programe ca Erasmus, securitatea şi migraţia se numără între priorităţi.
Raportorul Monica Hohlmeier a subliniat că au fost alocaţi cu 850 de milioane de euro mai mult pentru cercetarea în domeniul climatologic şi inovaţie, a mulţumit celor care au spijinit proiectul şi a amintit că Danemarca, Austria, Olanda şi Suedia au votat împotriva acestui proiect de buget.
Acestea au considerat că o creştere anuală a unor programe trebuie făcută realist şi nu dincolo de ceea ce poate fi justificat.
În cazul în care Marea Britanie nu va părăsi blocul comunitar la 31 ianuarie 2020, acest plan bugetar va fi folosit şi pentru 2021.