Arheologii chinezi au găsit un buncăr folosit de oamenii de știință niponi din cel de-al Doilea Război Mondial pentru a efectua experimente umane, se arată într-un raport citat de Business Insider.

Citește și: VIDEO. Un influencer a murit după ce a băut în direct mai multe sticle de alcool

Arheologii spun că sit-ul ar putea oferi noi dovezi despre crimele de război comise de faimoasa Unitate 731 a armatei japoneze.

Citește și: VIDEO. Miracolul călugăriței intacte la 4 ani după moarte atrage mii de pelerini

Potrivit sursei citate, unii dintre oamenii de știință japonezi capturați de SUA au primit imunitate în schimbul rezultatelor cercetăriilor lor.

"Buncărul groazei", descoperit în China

"Buncărul groazei", descoperit în China

[Sursa foto: SCMP.com]

Experimente brutale pe oameni

Arheologii chinezi au descoperit un „buncăr al groazei” folosit de oamenii de știință japonezi pentru a efectua experimente brutale asupra oamenilor înainte și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, după cum a raportat South China Morning Post.

Citește și: Podul misterios din Scoția care le face pe animale să se sinucidă. Ce explicații au fost date acestui fenomen ciudat

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Se crede că buncărul din apropierea orașului Anda, China, a fost folosit de Unitatea 731 a Armatei Imperiale Japoneze, care a efectuat experimente brutale pe oameni între 1935 și 1945.

Oamenii de știință japonezi au expus prizonierii agenților patogeni și i-au disecat pentru a afla despre efectele asupra corpului uman.

Descoperirile au fost folosite de Armata Imperială a Japoniei pentru a răspândi tifoidă, holeră și ciumă în toată China, susține publicația chineză.

Renumita unitate militară a torturat și ucis mii de oameni, inclusiv femei și copii.

Imagine de arhivă cu unitatea specială 731 din armata japoneză

Imagine de arhivă cu unitatea specială 731 din armata japoneză

"Buncărul groazei" din Al Doilea Război Mondial

Cercetarea publicată în revista Northern Cultural Relics în ar putea oferi noi dovezi despre crimele de război. „De asemenea, evidențiază moștenirea în curs de desfășurare a atrocităților Unității 731 și impactul acestora asupra eforturilor globale de prevenire a războiului biologic”, au spus cercetătorii.

Arheologii au descoperit instalația subterană constând din mai multe tuneluri și camere interconectate după ce au început o investigație în 2019 folosind tehnici de prospectare geofizică, forare și excavare.

Cercetătorii nu au intrat încă în buncăre, dar sondajul a dezvăluit detalii despre structurile subterane, a raportat South China Morning Post.

Un grup de buncăre în formă de U a fost descoperit la trei metri sub suprafața pământului, precum și o cameră circulară despre care arheologii cred că a fost folosită pentru a observa și diseca subiecții umani infectați cu agenți patogeni sau agenți chimici.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Majoritatea clădirilor de la nivelul suprafeței de pe situl Anda au fost distruse în 1945 pentru a șterge dovezile experimentelor, dar structurile subterane au rămas, spun arheologii chinezi.

"Buncărul groazei", descoperit în China

"Buncărul groazei", descoperit în China

Buncărul a fost construit sub pământ pentru a menține secretul, iar structura include barăci, băi și zone de luat masa, potrivit raportului.

Unii cercetători din Unitatea 731 au fost arestați de forțele sovietice și judecați pentru crimele de război, în procesul din Khabarovsk, în decembrie 1949.

Savanții capturați de Statele Unite au primit imunitate în schimbul rezultatelor cercetării lor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si