Cafeaua reduce semnificativ riscul apariției unei boli crunte. Ce se întâmplă în organism dacă o consumi zilnic
Specialiștii au demonstrat că dacă consumi zilnic cafea, riscul de apariție a unei boli crunte scade semnificativ.
Riscul de a dezvolta boala Parkinson se pare că scade semnificativ dacă consumi zilnic cafea. Băutura, consumată de majoritatea oamenilor, aduce beneficii asupra sănătății.
Potrivit informațiilor transmise de csid.ro, riscul de apariție a bolii Parkinson scade cu până la 25% în cazul bărbaților care consumă două sau trei cafele pe zi, iar în cazul femeilor cu până la 14%.
Specialiștii canadieni au demonstrat că boala Parkinson apare atunci când proteina a-sinucleină se pliază greșit într-o structură compactă și se asociază cu afectarea neuronilor care produc dopamina. Pentru realizarea studiului, cercetătorii au folosit celulele de drojdie care mimau modificările care se produc din cauza acestei boli.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
La finalul studiului, s-a ajuns la concluzia că celulele de drojdie nu produc conglomerate de a-sinucleină într-un mediu cu galactoză. Pe drojdiile folosite s-au format doi dimeri care au avut ca rezultat așezarea a-sinucleinei la baza celulelor fără a forma focare nocive acestora.
Concluzia principală a studiului este de-a dreptul fascinantă. Se pare că persoanele care consumau o cantitate mare de cafea aveau un risc cu până la 37% mai mic de a nu face Parkinson, decât persoanele care consumau o cantitate mică sau chiar deloc de cafea.
Boala Parkinson este o boală degenerativă, care apare în urma distrugerii lente și progresive a neuronilor. Boala afectează controlul mușchilor. Persoanele care suferă de Parckinson ajung să manifeste gesturi rigide, sacadate și incontrolabile, tremur și instabilitate posturală.
Primele simptome ale bolii Parkinson apar, cel mai frecvent, după vârsta de 60 de ani. 1 din 10 persoane ajung să fie diagnosticate cu Parkinson înainte de 50 de ani. 1 din 20 de persoane ajung să fie diagnosticate cu Parkinson în jurul vârstei de 40 de ani. Este o boală care poate fi transmisă genetic. În cazuri rare, unii oameni se pot naște cu Parkinson.