Sunt din calea-afară de gustoase, dar greu de recoltat. Aceste minuni ale pământului, considerate a fi printre cele mai scumpe ingrediente la nivel mondial, sunt identificate și recoltate cu ajutorul câinilor specializați. În regiunea franceză Burgundia, un adevărat paradis al trupelor în perioada toamnei, se organizează acțiuni complexe de căutare și recoltare a acestor ciuperci.

Citește și: VIDEO- Programul Tomata le dă de furcă fermierilor. Mulți aleg să se înscrie în program pentru subvenție

Thierry Bezeux, antreprenor: „Prima mea experiență cu trufe a fost când eram copii și mergeam cu bunicul în pădure. Mergea în fiecare an în pădure să taie copacii și avea un câine care căuta trufe.”

Taiga reușește să identifice cantități impresionante de ciuperci

Să facem cunoștință cu Taiga, un cățeluș de talie medie, care scormonește zi de zi pământul, în căutarea trufelor. Sub coordonarea stăpânului său, cățelul, care este un adevărat vânător de trufe, reușește să identifice cantități impresionante din această minune a pământului. Are un perimetru de aproape 200 de kilometri pe care îl cercetează frecvent. De altfel, el este doar unul dintre cei 30 de vânători de trufe ai unei companii care numai cu asta se ocupă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Thierry Bezeux, antreprenor: „Când m-am hotărât să fac afacerea cu trufe, am zis că trebuie să am și eu un cățel. Și ne-am dus în pădure, să căutăm trupe împreună și câinele mi-a arătat unde sunt localizate.”

Odată găsite și extrase, trufele ajung la producătorii locali, care le fructifică în diverse preparate. Produsele pe bază de trufe sunt un adevărat element de atracție pentru turiștii care ajung în regiune.

Thierry Bezeux, antreprenor: „Trufele sunt scumpe la kilogram, dar nu folosești niciodată un kilogram. Deci cu o trufă ca asta, de 20 de grame, pentru două persoane poți face ceva foarte interesant.”

În Europa, cele mai ieftine trufe cunoscute sub numele de trufe de vară, se vând cu aproximativ 500 de euro kilogramul. Trufele de Burgundia, care cresc doar toamna, ajung chiar și la 1.000 de euro kilogramul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si