Close sidebar
Close sidebar

Trebuie să călătoreşti cu maşina iar bebeluşul tău urăşte scaunul auto? Află ce poţi face pentru a avea călătorii reuşite!

Părinţii ştiu deja că, dacă vor să călătorească cu maşina cu un copil mic, au nevoie de un scaun auto instalat pe bancheta din spate. Acesta este obligatoriu, trebuie să corespundă vârstei copilului şi, totodată, să fie instalat corespunzător, în prima fază orientat către spatele maşinii.

Madalina Grigore,

Ce poți face pentru a avea călătorii reușite alături de bebelușul tău


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dacă părinții intenționează să înceapă călătoriile cu micuţul încă din prima zi de viaţa, vor avea nevoie de exemplu de o scoică de mașină de la Babyzen sau alt brand, iar când micuţul va crește, de un scaun auto. Din păcate, nu toţi copiii agreează scoica sau scaunul auto, motiv pentru care călătoriile devin un adevărat coşmar pentru părinţi.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îmbunezi micuţul pasager şi să ai călătorii liniştite.

Fă călătoria cât mai distractivă

Dacă micuţul tău se teme de maşină şi urăşte să stea în scaunul auto, va trebui să găseşti metode să transformi acest moment într-o aventură captivantă şi să faci călătoria cât mai distractivă.

Poţi începe prin a-i cumpăra o jucărie haioasă cu care se va putea juca doar în maşină. Când îl aşezi în scaunul auto cântă o melodie drăguţă care să îl binedispună.

Dacă nu ştii niciuna, foloseşte mobilul pentru a reda un cântecel pentru cei mici.

Ideea este să găseşti soluţii care să îl ajute pe copil să asocieze plimbarea cu ceva plăcut şi pozitiv. Astfel, în scurt timp, aceasta va deveni o ocazie pentru a petrece timp de calitate, iar copilul nu va mai plânge când îl aşezi în scaunul auto.

Citeste si: Doi gemeni s-au născut la diferență de un an. Un copil s-a născut în 2021, iar celălalt în 2022

Chiar dacă plânge, păstrează-ţi calmul şi continuă să conduci

Dacă eşti în plin trafic şi copilul începe să plângă că nu mai vrea să stea în scaunul auto, fă tot posibilul să îţi păstrezi calmul şi vocea blândă şi neutră.

Dacă vei răspunde stresat la manifestarea lui rişti să agravezi starea şi emoţiile micuţului şi efectul să fie o catastrofă. În loc să îl linişteşti, îl vei agita şi mai tare.

De asemenea, laudă micuţul când se comportă adecvat în scaunul auto şi este liniştit. Profită de momentele în care aţi ajuns fără ţipete la destinaţie şi nu rata ocazia să îţi manifeşti aprecierea pentru modul în care au decurs lucrurile.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Citeste si: O nouă lovitură pentru Novak Djokovic după plecarea din Australia

Verifică atent dacă micuţul stă confortabil

Uneori copiii nu plâng fără motiv când sunt aşezaţi în scaunul auto. De aceea, înainte de a trage concluzii pripite, asigură-te că micuţul are tot confortul, că nu îi bate soarele în ochi, că nu s-a supraîncălzit, că este bine asigurat cu hamurile, că hăinuţele nu au făcut cute care îi generează disconfort, că nu îi este frig, etc.

Totodată, asigură-te că scaunul este potrivit pentru greutatea şi înălţimea copilului. Verifică cât mai des compatibilitatea şi fi atent să faci schimbările necesare de îndată ce scaunul a devenit prea mic pentru el.

Citeste si: Blue Monday 2022: De ce este ziua de 17 ianuarie cea mai tristă zi a anului?

Îmbracă-l corespunzător

Bebeluşii nu au capacitatea de a-şi regla singuri temperatura corpului, motiv pentru care părinţii trebuie să se asigure constant că i-au îmbrăcat corespunzător, astfel încât să nu le fie nici prea cald, dar nici prea frig. Regula de bază este să îmbraci bebeluşul în straturi pe care să le poţi scoate sau adăuga, în funcţie de condiţii.

De asemenea, pentru siguranţă, evită să îmbraci bebeluşul într-un costum supra-voluminos. Din cauza acestuia, este posibil ca hamul să nu poată fi prins corect şi micuţul să nu fie asigurat adecvat. Mai bine renunţi la hăinuţele groase şi îl acoperi, peste ham, cu o păturică confortabilă şi călduroasă.

Citeste si: Get to know: lucruri pe care nu le știai despre gadgeturile tale

Alege o melodie preferată pentru maşină

Efectul muzicii poate fi calmant şi relaxant, dacă ştii ce melodie să alegi. Află care sunt preferinţele micuţului tău şi alege pentru călătoriile cu maşina o melodie adecvată care să contribuie la crearea unei stări de spirit armonioasă.

Te poţi orienta către melodiile pentru copii, sau, de ce nu, pentru muzică simfonică liniştită.

Citeste si: Cum să-ți iubești copilul atunci când greșește

Dacă este posibil, aşează un pasager lângă copil, pe bancheta din spate

Dacă în călătoria pe care urmează să o faci eşti însoţit de un adult, pune-l să stea pe bancheta din spate, lângă copil. Acesta îl va putea ţine ocupat pe toată durata drumului.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Dacă sunteţi în maşină doar tu şi copilul, alege să îi vorbeşti constant, să îi cânţi şi să îi povesteşti, chiar dacă nu te poate vedea, vocea ta îl va linişti.

Citeste si: Cum se manifestă simptomele Omicron la copii: „Putem să ne păcălim la copiii foarte mici”

Nu uita că siguranţa este pe primul loc şi nu ceda

Suntem siguri că ţi se rupe sufletul când îl auzi plângând acolo în spate, dar nu trebuie să uiţi că siguranţa lui este pe primul loc. De aceea, după ce ai verificat cu atenţie gradul de confort al copilului şi te-ai asigurat că nu are motive reale să plângă, rămâi ferm pe poziţie şi continuă-ţi drumul.

Indiferent de cât de tare îşi va exprima nemulţumirea, acest scaun este o necesitate şi o garanţie că, în cazul unui impact, el este în siguranţă acolo, în spate!

Citeste si: Lista școlilor cu rata de vaccinare sub 60%. Vor trece în online de luni

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI