Andreea Străvoiu și George Mihai, prezentatorii emisiunii "ROventura", difuzată în fiecare sâmbătă, de la ora 14:30, au călătorit recent în Şanlıurfa, una dintre străvechile provincii din Turcia care fascinează cu povestea, peisajul, aerul curat și arhitectura sa.

Si în acest weekend roventurienii continuă să le dezvăluie telespectatorilor Kanal D legendele și istoria care au aprins imaginația
oamenilor. Cei doi călători au fost impresionați de frumusețea locurilor, pline de istorie, recunoscut ca fiind leagănul omenirii.

"Pe mine Sanliurfa m-a cucerit de-a dreptul! Este un muzeu în aer liber pentru că, oriunde mergi, calci pe istorie. Sunt foarte multe situri arheologice unde poți vedea primele urme ale existenței umane, tot aici există peștera unde s-a născut marele profet Avram și foarte multe zone de promenadă, numai bune pentru plimbări și relaxare! Acest loc impresionează prin legendele, istoria și arhitectura sa", a declarat Andreea Străvoiu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Turcia este una dintre destinațiile iubite de români care regăsesc aici crâmpeie de istorie, peisaje de vis si bucate delicioase. Mai puțin cunoscută, provincia Șanliurfa îmbogățește patrimoniul fabulos și recunoscut la nivel mondial al acestei țări.

Emisunea de călătorii "ROventura" vă invită, așadar, și în acest weekend să descoperiți alte minuni din minunatul oraș Șanliurfa, comori înscrise pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, artefacte valoroase, dar și adevărate lecții de viață, sub forma unor mesaje din trecut, pline de mister.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 14:30, o ediție de colecție "ROventura", cu George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si