Elevii români de clasa a VIII-a se pregătesc să susțină Evaluarea Națională 2021. Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate seturile testelor de antrenament, iar copiii le pot descărca gratuit. Conform autorităților, înscrierile încep în două săptămâni. S-a luat în calcul și o etapă specială pentru elevii care absentează din motive medicale.

Înscrierea la examenul de Evaluare Națională 2021 are loc în perioada 7- 11 iunie 2021, potrivit edu.ro.

Citeste si: Programa pentru Evaluarea Națională 2021 la Matematică

Calendarul pentru etapa din iunie a Examenului de Evaluare Națională 2021

- 7- 11 iunie 2021- Inscrierea la evaluarea nationala

- 22 iunie 2021- Limba si literatura romana, proba scrisa

Citeste si: Reguli de desfășurare a Evaluării Naționale, în contextul pandemiei de Coronavirus

- 24 iunie 2021- Matematica, proba scrisa

- 25 iunie 2021- Limba si literatura materna, proba scrisa

- 29 iunie 2021 (pana la ora 14:00)- Afisarea rezultatelor inaintea contestatiilor

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- 29 iunie 2021 (ora 16:00- ora 19:00)- 30 iunie 2021 (ora 8:00- ora 12:00)- Depunerea contestatiilor

- 30 iunie- 4 iulie 2021- Solutionarea contestatiilor

- 4 iulie 2021- Afisarea rezultatelor finale dupa solutionarea contestatiilor.

Cum se calculează media finală la Evaluarea Națională

Media generală la Evaluarea Națională se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Media se va calcula indiferent dacă una sau mai multe din notele obținute la Evaluarea Națională sunt inferioare notei cinci.

Citeste si: Evaluare Națională 2021. Modelele de subiecte pentru Evaluarea națională

De reținut că media de admitere se calculează, indiferent dacă media generală la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a este inferioară notei cinci.

De altfel, media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a și media de admitere se calculează cu două zecimale, fără rotunjire.

Care este nota minimă care trebuie să o iei pentru a promova

Dacă în anii anteriori elevii care susțineau Evaluarea Națională puteau să obțină și note sub cinci, însă notele mici le influențau foarte mult media de admitere la liceu, acum lucrurile s-au schimbat.

În anii precedenți, indiferent de notele pe care le primeau, absolvenții de clasa a VIII-a se înscriau la liceu, doar că erau repartizați la unitățile de învățământ în care media de admitere nu era una foarte mare.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

calcul media finala  evaluare nationala 2021
Evaluarea Națională în România.[Sursa foto: PixaBay]

Începând cu anul 2019-2020 s-a decis ca elevii care nu obțin nota de trecere, adică 5, la Evaluarea Națională nu au acces la liceu.

Pentru elevii care obțin o medie sub 5 devine obligatoriu învățământul profesional, se arată într-un ordin privind admiterea la liceu publicat în Monitorul Oficial.

Limita este prevazută la articolul 2, alineatul 10 din ordin:" (10) La procesul de admitere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021 participa numai elevii care au susținut evaluarea națională și a căror medie de admitere, calculată conform pct. I al anexei nr. 2 la prezentul ordin, este minimum 5.00 (cinci)".

Documentul a fost semnat de Daniel Breaz, ministrul interimar al Educației la acea vreme.

Citeste si: Evaluarea Națională 2021. Când încep înscrierile și ce documente sunt necesare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si