Close sidebar
Close sidebar

Calendar ortodox 10 septembrie 2021: Ce sărbătoare este vineri?

Calendar ortodox 10 septembrie 2021. Ce sfinți sunt prăznuiți astăzi de Biserica Ortodoxă şi ce nu ai voie să faci în această zi de sărbătoare?

Alina Raducu,

Calendar ortodox 10 septembrie 2021: Ce sărbătoare este vineri?

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Calendar ortodox 10 septembrie 2021. Creștinii le sărbătoresc în data de 10 septembrie, conform Calendarului Creștin Ortodox pe Sfintele Minodora, Mitrodora și Nimfodora.

Calendar ortodox 10 septembrie 2021. Cine au fost Sfintele Mucenițe Minodora, Mitrodora și Nimfodora?

Sfintele Mucenițe Minodora, Mitrodora și Nimfodora au fost surori și au trăit pe vremea împăratului Maximian. Acestea s-au născut în Asia Mică, iar la vârsta maturității s-au retras pe un deal înalt ca să trăiască în post și rugăciune.

Astfel, când au început persecuțiile creștine conduse de împărații Dioclețian și Maximian, guvernatorul orașului în care cele trei surori s-au născut a dat ordin ca Minodora, Mitrodora și Nimfodora să fie arestate, fiindcă au refuzat să se închine idolilor.

Atunci sfintele, Minodora, Mitrodora și Nimfodora, s-au declarat creștine și nu au dorit să renunțe la credința în Iisus Hristos, de aceea au fost supuse unor chinuri groaznice.

Calendar ortodox 10 septembrie 2021: Ce sărbătoare este vineri?

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Citeste si: Acatistul Nasterii Maicii Domnului. Citeste-l pentru a-ti umple inima de bucurie

Sfânta Minodora a trecut la cele veșnice după ce a fost bătută cu un toiage. Cele două surori rămase în viață, Mitrodora și Nimfodora au rămas ferme în credința lor, chiar dacă guvernatorul a încercat să le convingă să renunțe la creștinism.

Astfel, Mitrodora și Nimfodora au fost chinuite și au murit ca mucenițe.

Pe locul unde au fost îngropate sfintele mucenițe, Minodora, Mitrodora și Nimfodora, în vremea Sfântului Constantin cel Mare, s-a ridicat un lăcaș de cult, conform basilica.ro.

Citeste si: Când începe Postul Crăciunului 2021?

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI