Papa Leon I este unul dintre sfinții Bisericii nedespărțite ai primului mileniu creștin, pe care îi regăsim în Calendarul Ortodox. Leon s-a nascut în Italia într-o familie creștină.  

Calendar ortodox 18 februarie 2022

Leon s-a nascut în Italia într-o familie creștină.  Ajungând arhidiacon al Papei Sixt al III-lea, dupa moartea acestuia, Leon a fost numit Papa al Romei.

Papa Leon I a fost cel care a salvat orașul de la distrugere, atunci cand Attila și hunii săi s-au apropiat de Roma. Sfantul, întampinându-i îmbracat în veșmintele arhierești, a reușit să negocieze cu Attila, făcându-l să se retragă.

Citeste si: Buna Vestire 2022: Pe ce dată pică sărbătoarea? Tradiţii şi obiceiuri

Sinodul care s-a ţinut în 451, la Calcedon, a reunit cel mai mare număr de părinţi participanţi (520-630), hotărârile luate de aceştia urmau să pună capăt tulburărilor generate de ereziile care negau unirea celor două firi, dumnezeiască şi omenească, ale Mântuitorului.

Papa Leon s-a făcut remarcat și prin scrierile sale

A petrecut 40 de zile lângă mormântul Sfântului Apostol Petru în rugăciune şi în post, rugând pe Sfântul Apostol să se roage lui Dumnezeu pentru el şi să-i ierte greşelile.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Calendar ortodox 17 februarie 2022. Ce sărbătoare este joi?

După sfârşitul celor 40 de zile i s-a arătat Sfântul Apostol Petru şi i-a zis:  „M-am rugat pentru tine şi iertate îţi sunt păcatele, afară de hirotonii, pentru că de acelea vei fi întrebat, de ai hirotonisit pe cineva bine şi legiuit, sau nu”.

A trecut la Domnul în anul 461.

Ce trebuie să faci azi dacă ești credincios. Este o sărbătoare mare

Toți credincioșii trebuie să știe că acest Sfânt a avut o contribuție semnificativă în Hristologie – învățătura ortodoxă despre cele două firi și persoana lui Iisus Hristos.

Aprinde o lumânare, citește Troparul Sfântului Leon, precum și o rugăciune către Mântuitorul Iisus Hristos. 

Citeste si: Pe ce dată se sărbătoreşte, de fapt, Sfântul Valentin în 2022 în calendarul ortodox


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si