Toți trei au fost iubitori de Dumnezueu și au urmat cuvântul Lui mereu și niciodată nu s-au lepădat de credința lor. Au murit pentru că au refuzat să renunțe la Atotputernicul și au continuat să-L slujească, cu prețul vieții lor.

Citeste si: Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, la ieșirea din carantină: "S-a sfârşit exilul! Păstorul fără oi nu poate fi împlinit"

Calendar ortodox 19 februarie, lupta împotriva păgânismului

Sfântul Arhip a fost episcop în cetatea Colose, din Frigia și era un creștin adevărat, care a dus o viață plină de rugăciune și fapte bune, departe de ispitele lumești.

Sfântul Filimon a fost convertit la creştinism de Sfântul Apostol Pavel, şi în casa lui se adunau creştinii pentru a participa la rugăciunea comună. Sfânta Apfia, soţia lui Filimon, rânduia biserica din casa ei și se ocupa de tot ce era nevoie.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Moşii de primăvară 2022: Când se fac pomeni pentru Sâmbăta Morţilor?

Arhip, Filimon şi Apfia au fost prinşi în biserică de păgâni. Din acest motiv, au fost duşi înaintea ighemonului Artocles care i-a amenințat cu cele mai dure tratamente.

Calendar ortodox 19 februarie 2022. Sărbătoare mare sâmbătă

Ziua de 19 februarie este zi de post, ceea ce înseamnă că nu avem voie să consumăm produse din carne, lapte sau ouă. Postul se potrivește perfect cu faptele bune și iubirea față de aproape, pentru a ne curăța atât trupul, cât și sufletul.

Citeste si: Superstiții la Întâmpinarea Domnului. Ziua în care se consideră că anotimpul rece se confruntă cu cel cald

Cu toţii au avut un sfârşit martiric, în timpul împăratului Nero (54-68). Sfântul Filimon şi Sfânta Apfia au fost ucişi cu pietre, iar Sfântul Arhip a fost torturat şi apoi a fost înjunghiat. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si