Călin Popescu-Tăriceanu, fost șef al Senatului și al formațiunii politice ALDE, a fost achitat definitiv de judecătorii Curții Supreme în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu pe vremea când conducea camera superioară a Parlamentului României.

Citeste si: Ce mai face Călin Popescu Tăriceanu după ce a dispărut de pe scena politică din România

Călin Popescu Tăriceanu mai are pe rol un dosar la Instanţa supremă, în care este judecat pentru că ar fi primit o mită de 800.000

de dolari în dosarul licenţelor Microsoft.

Citeste si: Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar de luare de mită. A pretins și a primit foloase materiale de 800.000 de dolari

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Fostul lider ALDE a mai fost implicat în dosarul referitor la retrocedarea frauduloasă a Fermei Băneasa, în care a fost achitat pentru mărturie mincinoasă. 

Călin Popescu Tăriceanu, încadrat greșit la abuz în serviciu

Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată de Parchetul General în decembrie 2020, fiind acuzat că nu a constatat şi nu a supus la vot în plenul Senatului încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu.

Citeste si: Cum reușește Elena Udrea să posteze mesaje din spatele gratiilor

Senatorul în cauză avea o decizie definitivă dată de judecători prin care a fost declarat incompatibil şi, potrivit legii, nu mai putea ocupa o funcţie publică.

La momentul la care a fost audiat de procurori, Tăriceanu a declarat că ancheta Parchetului este neconstituţională şi nelegală, deoarece parlamentarii nu pot fi acuzaţi de abuz în serviciu, ei neavând atribuţii de funcţionari.

Călin Popescu Tăriceanu, despăgubit cu 5.950 lei cheltuieli judiciare

Judecătorii de ÎCCJ au păstrat decizia de achitare dată de prima instanță. Potrivit textului deciziei de luni, 20 iunie, Tăriceanu va fi despăgubit cu suma de 5.950 lei cu titlu de cheltuieli judiciare:

"Respinge, ca nefondate, apelurile formulate Ministerul Public- Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi apelantul parte civilă Matei Cristian împotriva sentinţei penale nr. 633 din 7 decembrie 2021 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Secţia Penală în dosarul 3297/1/2020. Obligă apelantul parte civilă Matei Cristian să-i plătească inculpatului Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu suma de 5.950 lei cu titlu de cheltuieli judiciare efectuate în cauză, reprezentând onorariul parţial al apărătorului ales", se arată în decizia ICCJ.

Citeste si: Noi detalii despre șoferița care a ucis patru muncitori din Iași. Ar fi fost condamnată în trecut

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si