Călin Popescu-Tăriceanu, fost șef al Senatului și al formațiunii politice ALDE, a fost achitat definitiv de judecătorii Curții Supreme în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu pe vremea când conducea camera superioară a Parlamentului României.
Citeste si: Ce mai face Călin Popescu Tăriceanu după ce a dispărut de pe scena politică din România
Călin Popescu Tăriceanu mai are pe rol un dosar la Instanţa supremă, în care este judecat pentru că ar fi primit o mită de 800.000
de dolari în dosarul licenţelor Microsoft.
Citeste si: Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar de luare de mită. A pretins și a primit foloase materiale de 800.000 de dolari
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Fostul lider ALDE a mai fost implicat în dosarul referitor la retrocedarea frauduloasă a Fermei Băneasa, în care a fost achitat pentru mărturie mincinoasă.
Călin Popescu Tăriceanu, încadrat greșit la abuz în serviciu
Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată de Parchetul General în decembrie 2020, fiind acuzat că nu a constatat şi nu a supus la vot în plenul Senatului încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu.
Citeste si: Cum reușește Elena Udrea să posteze mesaje din spatele gratiilor
Senatorul în cauză avea o decizie definitivă dată de judecători prin care a fost declarat incompatibil şi, potrivit legii, nu mai putea ocupa o funcţie publică.
La momentul la care a fost audiat de procurori, Tăriceanu a declarat că ancheta Parchetului este neconstituţională şi nelegală, deoarece parlamentarii nu pot fi acuzaţi de abuz în serviciu, ei neavând atribuţii de funcţionari.
Călin Popescu Tăriceanu, despăgubit cu 5.950 lei cheltuieli judiciare
Judecătorii de ÎCCJ au păstrat decizia de achitare dată de prima instanță. Potrivit textului deciziei de luni, 20 iunie, Tăriceanu va fi despăgubit cu suma de 5.950 lei cu titlu de cheltuieli judiciare:
"Respinge, ca nefondate, apelurile formulate Ministerul Public- Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi apelantul parte civilă Matei Cristian împotriva sentinţei penale nr.
633 din 7 decembrie 2021 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Secţia Penală în dosarul 3297/1/2020. Obligă apelantul parte civilă Matei Cristian să-i plătească inculpatului Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu suma de 5.950 lei cu titlu de cheltuieli judiciare efectuate în cauză, reprezentând onorariul parţial al apărătorului ales", se arată în decizia ICCJ.
Citeste si: Noi detalii despre șoferița care a ucis patru muncitori din Iași. Ar fi fost condamnată în trecut