Este vorba de Maica Superioară Teresa Agnes Gerlach, care a mărturisit că trimis mesaje cu conținut sexual unui preot (sexting), potrivit Daily Star.

Citește și: Calendar ortodox 1 iulie 2023. Sărbătoare importantă în calendarul creștin-ortodox

Călugărița de 43 de ani susține că nu și-a încălcat jurământul de castitate pentru că dragostea dintre ea și preot nu a devenit niciodată fizică.

Maica Superioară Teresa Agnes Gerlach, fost lider al unei mănăstiri catolice din Texas, îl dă acum în judecată pe episcopul Michael Olson, după ce ordinul religios a considerat că femeia este vinovată de încălcarea promisiunii de a nu întreține niciodată relații sexuale.

Cum se apără călugărița de acuzațiile aduse

Teresa Agnes Gerlach insistă că dragostea ei pentru unul dintre preoți „nu a devenit niciodată ceva fizic”.

Călugărița în vârstă de 43 de ani are probleme cronice de sănătate care au obligat-o să rămână într-un scaun cu rotile și îi impun să folosească un tub de hrănire.

Citește și: VIDEO- Povestea unui fost stareț de la o mănăstire din județul Cluj. A fost trădat în dragoste și schimbat din funcție

În timpul unui interogatoriu cu episcopul texan, maica Teresa Agnes Gerlach a recunoscut că a avut o poveste de dragoste la telefon cu un preot din Montana. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Teresa Agnes Gerlach, alungată din mănăstirea catolică

Teresa Agnes Gerlach, alungată din mănăstirea catolică

Un proces de 1 milion de dolari

Călugărița din mănăstirea carmelită a intentat un proces de 1 milion de dolari împotriva episcopului Texasului, acuzându-l că și-a depășit atribuțiile venind în mănăstire și acuzând-o pe nedrept că a întreținut relații sexuale

cu un preot.

Citește și: El este preotul care s-a sinucis aruncându-se în fața metroului

Maica Tereza Agnes Gerlach a condus Mănăstirea Preasfintei Treimi din Arlington, iar procesul este intentat împotriva episcopului Michael Olson la Tribunalul Tarrant County.

manastire carmelita texas

Manastirea carmelita din Texas

[Sursa foto: Twitter]

Rechizitoriul susține că Olson a descins în mănăstirea carmeliților în luna aprilie, unde călugărițele și-au petrecut cea mai mare parte a zilei în devotament și rugăciune tăcută, confiscându-le telefoanele mobile și „interogând-o” pe Gerlach despre presupusa ei relație sexuală cu un preot.

Gerlach, care are probleme grave de sănătate și folosește un scaun cu rotile, a spus că Olsen a supus-o unei confruntări directe imediat după o intervenție chirurgicală care a necesitat anestezie generală în timp ce ea era încă sub influența fentanilului.

Episcopul de Texas (stânga), dat în judecată pentru 1 milion de dolari

Episcopul de Texas (stânga), dat în judecată pentru 1 milion de dolari

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

„Nivelul de traumă emoțională și suferință psihologică pe care acest întreg episod mi le-a provocat- mie personal, dar și surorilor- sunt dincolo de înțelegere”, a spus Gerlach într-o declarație din dosar.

„Nu am văzut niciodată atât de multă violență morală și adversitate”, a completat ea.

Preoții și călugărițele catolice depun jurăminte stricte de celibat, a căror încălcare poate duce la pedepse severe în cadrul bisericii.

Călugărițele carmelite din Texas


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si