Sursă foto: Ioana Tisler 

Operațiunea de salvare a oilor de pe vasul scufundat în portul din Midia a fost amplă și periculoasă. Au fost momente în care viețile salvatorilor au fost puse în pericol. Statul român insistă ca oile salvate să rămână la ong-uri şi apoi să fie duse în sanctuare.

„Deja au fost două incidente- unul cu o persoană care a căzut în apă şi-a fost recuperată, din fericire, unul dintre sudori şi-al doilea- un început de incendiu în timpul decupării” a

declarat Raed Arafat, secretar de stat la Ministerul de Interne.

Citeste si: Primarul unui oraș din județul Botoșani a decis desființarea Poliției Locale: "Nu prea își avea rostul, facem și ceva economii"

Calvarul oilor de pe nava scufundată la Midia. Le-a luat foc lâna de la aparatul de sudură

Scânteile de la aparatul de tăiere au dat foc lânii de pe câteva oi moarte, iar focul risca să se extindă, dacă pompierii nu interveneau la timp.

„Aşteptăm un punct de vedere al ANSVSA în cursul zilei de azi ca să ne spună dacă din punct de vedere biologic ar exista şanse ca animalele să mai fie în viaţă în funcţie de condiţiile în care au stat în acest timp” a transmis Daniel Popa de la ISU Dobrogea.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Calvarul oilor de pe nava scufundată la Midia. Le-a luat foc lâna de la aparatul de sudură

Citeste si: Situație șocantă în Iași. Un om al legii a bătut cu bestialitate un bătrân care săpa în curte

Autoritățile se gândesc, deja, la operaţiunea de repunere a navei pe linia de plutire.

Tocmai de aceea, Ministerul Transporturilor a trimis o echipă la Midia.

„În acest moment, toate informaţiile sunt confidenţiale. Pe parcurs se va prezenta şi se va face public un raport intermediar al investigaţiei tehnice” a afirmat Gabriela Murgeanu, director în Ministerul Transporturilor.

Specialiștii își mai pun un semn de întrebare în privința riscului mare de infecție pentru cei care vor lucra sub apă, la operațiunile de ridicare și mișcare a navei de pe loc. Asociația scafandrilor de pe litoral avertizează toți scufundătorii la ce pericole se expun.

Citeste si: Operaţiunile de salvare după cutremurul din Albania s-au încheiat. Bilanţul seismului: 51 de morţi, aproximativ 2000 de răniţi

Comisia Europeană a cerut României să oprească transportul de animale vii până la finalizarea anchetei, iar luna viitoare urmează să aibă loc în Parlamentul European o dezbatere pe acest subiect.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si