Close sidebar
Close sidebar

Doliu în lumea muzicii. Un român celebru, răpus de coronavirus la 56 de ani

Camil Marinescu, dirijor al Filarmonicii George Enescu, a murit din cauza Covid-19. În vârstă de doar 56 de ani, Marinescu era internat la Spitalul Victor Babeș din Capitală, acolo unde, luni, 27 iulie, a fost confirmat decesul.

Razvan Ilie,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Camil Marinescu a colaborat cu orchestre din SUA, Canada și Germania

Unul dintre cei mai apreciați șefi de orchestră români, dirijorul Camil Marinescu s-a stins din viață astăzi, 27 iulie, la Spitalul Victor Babeș din capitală, în urma complicațiilor date de virusul Covid-19. Muzicianul, născut în 1964, a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, clasa de fagot, potrivit Radio România Muzical.

Camil Marinescu a colaborat cu orchestre importante din Statele Unite ale Americii, Canada sau Germania, susținând turnee în America, Europa, Australia și Asia. În plan dirijoral, profesorii săi au fost maeștrii Constantin Bugeanu, Cristian Mandeal, Mihai Brediceanu şi Pierre Dervaux.

Citeste si: Această categorie poate face formă severă de coronavirus

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Potrivit sursei citate, Camil Marinescu a abordat un repertoriu divers, de la muzică renascentistă și până la opusuri moderne.

A desfășurat și activități pedagogice, fiind profesor de dirijat la Universitatea din Osaka, iar la Universitatea din Kyoto a predat cursuri de estetică și filozofie a culturii. A fost dirijor rezident la Opera bucureșteană, dirijor permanent invitat al Orchestrei Simfonice din Berlin, iar din stagiunea 2012-2013 și până în prezent a ocupat poziția de dirijor principal al Filarmonicii 'George Enescu' din București.

Citeste si: America de Nord a fost depășită la numărul de infectări cu noul coronavirus. Unde s-a mutat "zona neagră" a planetei

Camil Marinescu a fost unul din colaboratorii apropiați ai postului Radio România Muzical, încă de la înființare, pentru care a realizat o serie de emisiuni, sub denumirea Agora. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI