Close sidebar
Close sidebar

Căminele de bătrâni - alegerea perfectă pentru o viață fără griji!

O dată cu înaintarea în vârstă, devine din ce în ce mai greu pentru multe persoane să se mai poată ocupă singure de anumite aspecte importante ale vieții personale de zi cu zi, având nevoie de ajutor din partea celorlalți.

Redactia Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

O dată cu înaintarea în vârstă, devine din ce în ce mai greu pentru multe persoane să se mai poată ocupă singure de anumite aspecte importante ale vieții personale de zi cu zi, având nevoie de ajutor din partea celorlalți. În astfel de cazuri, cei apropiați apelează la diverse soluții, de la a locui împreună cu aceștia, că de exemplu copiii să locuiască cu părinții în vârstă care nu se mai pot descurca singuri, să angajeze o persoană care să aibă grija de aceștia la domiciliu sau să îi cazeze într-un cămin de bătrâni, această ultimă variantă fiind cea mai bună din mai multe puncte de vedere.

Deși dificil pentru mulți vârstnici să își părăsească locuință, este important să îi facem să înțeleagă că este pentru binele lor și că vor merge într-un loc cât mai apropiat cât și confort și asemănare cu locuință lor, cu numeroase facilitați și ajutor specializat oricând. Desigur, probabil și pentru noi, cei mai tineri, ar fi dificil, având atât de multe amintiri și memorii legate de locuință, alături de atât de multe persoane.

Cu toate acestea, sănătatea noastră contează mai mult decât orice lucru material și trebuie să avem cât mai multa grija de cei ce ne-au dat viață, ne-au crescut și ne-au format în ceea ce suntem în ziua de azi.

Citește și: Un bătrân a fost trimis acasă din azil, de teama controalelor. A fost găsit de un vecin în stare deplorabilă

Există numeroase cămine de bătrâni, numite mai exact și centre, unde seniorii beneficiază și de ajutor medical atunci când este nevoie alături de numeroase alte aspecte care să îi ajute să aibă

un stil de viață cât mai sănătos. Și în cadrul centrului, bătrânii se pot ocupa cu diverse activități, pentru a-și umple timpul liber, a nu da uitării anumite pasiuni și ocupații și tot așa. Și desigur, pot fi vizitați de membrii familiei sau rude oricând.

Printre cele mai bune centre pentru seniori se afla și Asertivo, care poate fi găsit la intrare în orașul Otopeni, ce dispune de facilitați atât pentru persoanele în vârstă independente cât și pentru cele ce au nevoie de ajutor asistat.

Aici se pot caza seniori atât pe perioade temporare, care vin de cele mai multe ori pentru tratamente medicale și pentru a  se relaxa, dar și permanent, lucru despre care am vorbit mai sus. Există în acest sens numeroase activități și posibilități pentru aceștia astfel încât să aibă în fiecare zi cate ceva de făcut, să se poată integra ușor în comunitatea deja existentă în cadrul centrului și să se familiarizeze cât mai bine și rapid cu dotările oferite de centru.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Câteva dintre diversele facilitați Cămin Bătrâni Otopeni oferite la Asertivo se numără activități sportive, educaționale, distractive, organizate în mod constant, spații de recreere, interioare și exterioare, spatii speciale de vizite, unde seniorii pot petrece timp cu cei ce îi vizitează. De asemenea, prin intermediul unui card de acces, aceștia pot parași locația și reveni mai târziu, dacă doresc să realizeze anumite cumpărături să să viziteze ceva anume în capitală și tot așa.

Camerele de cazare, personale, ale celor în vârstă sunt spațioase, luminoase, astfel încât aceștia să se poată bucura cât mai mult de lumină naturală. Acestea sunt dotate cu aparate de aer condiționat, telefoane fixe în cameră, butoane de panică, paturi medicale acolo unde este nevoie, televizor, podelele sunt special create pentru a nu fi alunecoase, acces la internet prin wireless, camere video în fiecare camera. De asemenea, zonele comune sunt și ele bine realizate, conțin ceea ce au nevoie toți cei ce fac parte din comunitatea din centru.

Citește și: Ștefan Godei, patronul „azilelor groazei”, angajat și la cabinetul senatorial al Gabrielei Firea, după ce a fost șofer la Primăria București

În ceea ce privește aparatură medicală, aceasta constă în aparate de oxigen, aparate de măsură a pulsului, a glicemiei, tensiometru, lămpi UV, aspiratoare de secreții, EKG și multe altele, Și desigur, acestea că și celelalte dotări, ale camerelor personale și spațiilor comune, sunt reînnoite în mod constant și diversificate în funcție de necesitățile rezidenților.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Fiecare persoană merită o perioadă de odihnă bine meritată după o viață întreagă în care a încercat să obține lucruri cât mai bune pentru sine și pentru cei apropiați iar cazarea într-un astfel de centru, unde nu trebuie să renunțe la nimic dar în schimb să aibă parte de atât de multe beneficii reprezintă o alegere foarte bună. O dată cu înaintarea în vârstă, nicio persoană nu mai este atât de flexibila, rapidă și nu mai poate realiza toate activitățile pe care le putea în anii tinereții, fiind nevoie în diverse împrejurări de ajutorul celor din jur.  Site-ul www.asertivo.ro oferă in acest sens chiar și mai multe informații.

Angajații centrului dispun atât de pregătirea necesara cât și de devotamentul de care este nevoie pentru a se ocupa de cei ce nu mai pot realiza singuri anumite sarcini. La rândul lor, și aceștia au sau au avut părinți și știu cât de dificil poate fi pentru cei în vârstă să se mai descurce siguri. Atât îngrijitorii cât și bucătarii și personalul medical știu cum să abordeze orice situație, ce să le ofere fiecărui senior în parte în materie de îngrijire personală, medicală, alimentație și așa mai departe.

Exista mai multe pachete dintre care cei cazați în cadrul centrului pot alege, aceste pachete oferind de la unul la altul mai multe beneficii, în special pentru cele medicale, în cazul persoanelor cu diverse dizabilități, afecțiuni, boli. Și desigur, aici și unele persoane în vârstă își pot da ultima suflare iar cei din cadrul centrului sunt pregătiți și pentru asta, având la dispoziție cunoștințele și soluțiile necesare astfel încât trecerea pe lumea cealaltă să se facă într-un mod corect, potrivit religiei fiecărei persoane.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI