Daniela, o fetiță de 3 ani din Bacău, se luptă cu rabdomiosarcom embrionar în zona abdominală, cu alte cuvinte, un cancer agresiv.
Copila își petrece primii ani din viață în spital, iar aceasta are nevoie de o operație în Italia.
Până în prezent, cancerul a avansat rapid, iar Daniela a trecut prin patru operații în mai puțin de șase luni.

Un pat de spital este casa ei de opt luni

Un pat de spital este universul Danielei, care își strânge zilnic păpușile la piept. Aici se joacă, aici doarme, iar aici a împlinit și frageda vârstă de 3 ani.
De opt luni, Daniela s-a mutat în spitalul „Marie Curie”, unde doarme cu jucăriile de pluș și cu mama ei.

Citește și: Gândurile ne scurtează viața. Prof. Dr. Dulcan ne spune ce trebuie să facem pentru a le evita

Tatăl Danielei, cadru didactic la o școală din Bacău, se împarte între casă și spitalul din București, iar vorbele spuse de medic au căzut ca o palmă peste el.

„Medicul mi-a spus 'Luați loc, vă rog, fetița dumneavoastră o să moară.”, a spus Andrei Bătrânul, tatăl Danielei.

Mesajul familiei către oameni

Familia nu și-a pierdut speranța, iar tratamentul urmat începe să dea roade, însă aceștia cer ajutorul oamenilor.

“Ea este Daniela, fetita noastra. In februarie va implini 3 ani. De cand a venit pe lume ea a adus doar bucurie, rasete si veselie in casa noastra.
Anul trecut, dupa Pasti, am aflat ca Daniela sufera de rabdomiosarcom embrionar in zona abdominala. Cancer. Un cancer agresiv ce se dezvolta rapid. De atunci au urmat clipe de cosmar si tratamente extrem de grele pentru ea.

Boala avansa rapid si aproape a incheiat povestea ei. 4 operatii si mai bine de 6 luni de chimioterapie au trecut de atunci si din pacate boala este inca activa.

Citește și: Povestea lui Hasbulla Magomedov, băiatul de 20 de ani, care arată ca un copil de 5 ani. Ce îl face să arate așa

Pentru a-i oferi Danielei sansa la viata, pentru a lupta corect si complet cu toate armele pe care medicina le are suntem nevoiti sa plecam din tara, in Italia. Boala ei este agresiva si rapida in dezvoltare. Fiecare zi in care ea ramane aici e o zi pierduta in aceasta lupta acum.
Daniela este o minune. De cand a venit pe lume ea doar a oferit. Ea are dreptul la viata si are nevoie de ajutorul tau. Are nevoie de ajutorul tau, indiferent cat de mic e. Sa nu crezi ca exista suma prea mica sau care sa nu conteze.
Daniela vrea doar sa se joace, asta e scopul ei in fiecare zi. Ajut-o pe Daniela sa fie copil, sa se bucure de copilarie, asa cum merita toti copiii sa o faca.”, este mesajul dat de familie.

O elevă și-a scos la licitație tabloul pentru a o ajuta pe Daniela

Emoționată de povestea Danielei, o elevă de la Școala „Spiru Haret”, Bacău, a scos la licitație un tablou pictat de ea pentru fetița profesorului ei.

Sarah Dociu, în vârstă de 11 ani, a făcut o postare în mediul online prin intermediul familiei, unde a început să povestească de pasiunea ei despre pictură și cum vrea să liciteze un tablou pentru a-i oferi banii profesorului ei, tatăl Danielei. Cei care doresc să liciteze pentru tablou, o pot contacta pe profilul de media.

"APEL UMANITAR!
Dragi prieteni,
Ma numesc Sarah Dociu, am 11 ani si sunt eleva in clasa a V-a, la scoala Spiru Haret din Bacau.
Astazi vreau sa va povestesc despre pasiuni, profesori, o fetita pe nume Daniela si despre o licitatie.
Pasiunile mele sunt pictura si cititul. Pictez de la 6 ani, din instinct pentru arta si natura. Pentru mine un tablou este ca o jucarie unica, de care te desparti cu greu.
Astazi inca mi-am dat seama ca Daniela, o fetita care va implini in februarie 3 ani are nevoie si de ajutorul meu.
Daniela este fetita profesorului de istorie Andrei Batrinu, unul dintre profesorii mei preferati. Poza Danielei este nelipsita de pe catedra la fiecare ora. Fara ea domnul profesor nu isi incepe ora, ceea ce ma impresioneaza mereu...

Citește și: Moartea cumplită a unui bătrân care a fost sfâșiat de câini

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Am aflat cu durere acum cateva zile ca Daniela, fetita lui, are o forma de CANCER agresiv si ca de aproape un an, copilaria ei se desfasoara intr-un spital cu geamuri inchise, fara un peisaj, fara un spatiu de joaca si fara aventura, langa cateva jucarii si langa mama ei care o vegheaza mereu, clipa de clipa. Si spera ca intr-o zi va iesi afara si se va juca cu copiii de varsta ei.
Aceasta veste mi-a adus in minte multe ganduri triste si imagini ce sunt acum amintiri...Ochii bunicului meu calzi si zambitori ma urmaresc mereu de acolo de sus....El este pentru mine un invingator deoarece a luptat 7 ani desi la inceput avea sanse foarte mici. Dorina lui de a trai langa noi, ajutorul de Sus si cel al unor oameni care au stiut ce fac l-a tinut in viata! Merita sa lupti pana in ultima clipa!
Eu sunt convinsa ca Daniela va reusi sa isi traiasca frumos copilaria, ca mai apoi o va durea mana de la scris teme, va plange de frica unui test, se va juli la genunchi alergand sau va citi carti frumoase despre faraoni si regi. Si mai stiu ca peste ani domnul profesor ii va preda istorie in acelasi mod placut cum o face cu noi....
Dar pentru asta ei au nevoie de ajutorul nostru ACUM!

Citește și: VIDEO- La 25 de ani a murit de apendicită. Caz șocant la spitalul din Mangalia

De aceea vreau sa imi vand o jucarie, adica un tablou pe care l-am intitulat" FLORI SI SPERANTA", intr-o licitatie. Este o idee care sper va fi un mic ajutor pentru micuta Daniela sa invinga aceasta boala cumplita.
Si pentru ca nu stiu cum sa fac mai multe voi lansa pe pagina de faceebok a mamei mele aceasta initiativa.
Tabloul va fi timp de o saptamana pana pe 4 februarie ora 12 oferit pentru licitatie.
Fiecare doritor va putea licita printr-un mesaj la aceasta postare o suma de bani.
In data de 04 februarie ora 12( luna in care Daniela va face 3 ani) vom sti cu totii din mesajele postate cine a licitat cel mai mult. Plata se va putea face in conturile deschide pe numele domnului profesor Andrei Batrinu care se regasesc in postarea dumnealui de pe facebook iar eu ii voi oferi tabloul care se va afla in aceasta perioada expus in cabinetul mamei mele.
Imi doresc din toata inima sa o putem ajuta pe Daniela in lupta ei!
Va multumesc,
SARAH DOCIU", este mesajul tinerei postat prin intermediul mamei ei, care poate fi contactată aici.

Două profesoare de Educație Plastică și-au scos la licitație lucrările

După aflarea cazului, două profesoare de Educație Plastică de la Colegiul Național Pedagogic "Ștefan cel mare", Bacău, Georgiana Stănescu-Afemei și Nicoleta Cărare, au scos la licitație două lucrări, iar banii vor merge la Daniela.

Citește și: Destin tragic pentru o tânără din Constanța: visa să devin medic, dar o boală necruțătoare i-a răpit această șansă

"Astăzi gândul nostru pornește spre Daniela, o fetița pe care nu o cunosc personal si nici pe părinții ei.

Am aflat despre ea de la George, fiul meu mai mare, care a venit intr-o zi plin de uimire si totodată de compasiune pentru domnul lui profesor de istorie. Mi-a povestit cum poate fi de vesel la fiecare oră și cum poate masca cu atâta stăpânire suferința pe care o poartă.

Mi se încrețește pielea când ma gândesc la suferinta copiilor. Nimic nu este mai dureros și ceea ce aduce celor dragi.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Povestea care te va emoționa. Patrick, un băiețel de 9 ani, are nevoie de ajutorul nostru

Am să vă las mai jos postarea domnului profesor, pentru a înțelege mai bine situația și de ce eu împreună cu Carare Nicoleta, prietena și colega mea de la școală, dar și o minunata artista am ales sa oferim spre licitație doua dintre lucrările noastre, spre a veni în ajutorul acestui pui dar și colegului nostru.

Va rugam sa fiți alături de acest suflet minunat care merită tot sprijinul nostru!  Pentru a licita va rugam sa ne scrieti in privat!

Licitația se va încheia pe data de 5 februarie și vom anunta către cine vor merge tablourile.

Tot ce trebuie sa faceți este ca după încheierea licitației sa ne oferiti în privat dovada transferului bancar către contul atașat în postare și datele pentru livrarea lucrării.", este mesajul transmis de cadrele didactice.

Citește și: Fotografia unei femei din Pakistan, folosită pentru a strânge bani în beneficiul unei presupuse bolnave de cancer din România. Atenție mare

Campanie umanitară pentru Daniela, copila care își trăiește primii ani din viață pe un pat de spital. O elevă licitează un tablou pentru a o salva, iar două profesoare de Educație Plastică și-au scos la licitație lucrările

Campanie umanitară pentru Daniela, copila care își trăiește primii ani din viață pe un pat de spital. O elevă licitează un tablou pentru a o salva, iar două profesoare de Educație Plastică și-au scos la licitație lucrările

[Sursa foto: Facebook-Nicoleta Cărare]

 

Campanie umanitară pentru Daniela, copila care își trăiește primii ani din viață pe un pat de spital. O elevă licitează un tablou pentru a o salva, iar două profesoare de Educație Plastică și-au scos la licitație lucrările

Campanie umanitară pentru Daniela, copila care își trăiește primii ani din viață pe un pat de spital. O elevă licitează un tablou pentru a o salva, iar două profesoare de Educație Plastică și-au scos la licitație lucrările

[Sursa foto: Facebook-Georgiana Stănescu-Afemei]

Și tu o poți ajuta pe Daniela!

Oricine o poate ajuta pe Daniela, un copil de 3 ani care s-a întâlnit mult prea devreme cu o boală incurabilă.
Dacă și tu dorești să fii alături de ea, o poți ajuta printr-o donație:
Lei: RO51BTRL00401201A89771XX Banca Transilvania
Euro: RO26BTRL00404201A89771XX Banca Transilvania
Nume titular: Andrei Batrinu
Revolut: +40726843921 @andrekslub

Pentru donații persoane juridice, puteți contacta la numărul 0726843921 sau via email [email protected].


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si