Close sidebar
Close sidebar

Campina, orasul din Romania in care sunt cele mai multe zile cu soare

Daca nu stiai, iti spune ca singura localitate din Romania in care soarele straluceste intre 2.100 si 2.200 de ore in fiecare an este Campina.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cei de la adevarul.ro spun ca datorita amplasarii sale geografice, Campina este localitatea din Romania care are cele mai multe zile insorite. Orasul este situat la o medie de 450 de metri, in zona subcarpatica, chiar la intrarea in Valea Prahovei.

Datorita influentei muntilor si actiunilor raurilor din zona, Capina a devenit o zona ferita de vanturile puternice de la campie si de crivat.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Masuratorile arata ca temperatura medie multianuala este de 9,5 grade Celsius, cu maxime, vara, de pana la 37 de grade Celsius, dar si cu minime, iarna, de pana la -21 de grade Celsius.

Campina a fost inspiratie pentru Henri Coanda, cel care a proiectat o casa solara, dar si pentru Nicolae Grigorescu, cel care s-a simtit inspirat de culorile orasului.

Aici, in Campina, Bogdan Petriceicu Hasdeu a ridicat un templu pe care i l-a dedicat fiicei sale, Iulia, tanara ce a murit la varsta de 18 ani. Castelul Iulia Hasdeu reprezinta una dintre cele mai mari atractii ale orasului in care traiesc 32.000 de locuitori. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI