Close sidebar
Close sidebar

Cancelarul german Angela Merkel, în război cu șefii de landuri pentru măsuri mai dure anti-COVID

Cancelarul german Angela Merkel a fost criticată luni chiar de succesorul ei cel mai probabil la conducerea guvernului federal. Germania trece prin valul trei al pandemiei și viziunea lui Merkel se lovește de abordarea mai relaxată a noului șef CDU, Armin Laschet.

Razvan Ilie,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cancelarul german Angela Merkel și președintele recent ales al partidului creștin-democrat (CDU), Armin Laschet- care speră să îi succeadă lui Merkel- s-au confruntat cu privire la măsurile anti-Covid-19, pe măsură ce un al treilea val de infecții cuprinde Germania.

Armin Laschet, care este și premierul statului Renaniei de Nord-Westfalia, și-a apărat luni (29 martie) viziunea privind o abordare mai relaxată a măsurilor, pe care Merkel a criticat-o în mod clar la televizor în weekend.

Citeste si: Val de noi proteste în România. Autoritățile au făcut anunțul: „Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească”

Angela Merkel critică relaxarea măsurilor din anumite landuri

Armin Laschet a respins criticile, spunând că „nu ne ajută dacă guvernul federal și statele își aruncă responsabilitatea de la unul la celălalt”, a raportat AFP.

Potrivit EU Observer, Angela Merkel a criticat, duminică, într-un interviu TV emblematic, mai multe landuri germane pentru că nu au impus reguli de „frânare de urgență” și nu au impus restricții mai dure pentru regiunile care ating un prag ridicat de infecție.

Angela Merkel l-a criticat pe Laschet pentru „alegerea unei implementări care are prea mult spațiu de manevră”.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Raed Arafat, semnal de alarmă despre criza de la ATI. "Nu e de jucat cu situația de acum"

Angela Merkel, avertisment pentru landurile care nu impun restricții dure

"Acum trebuie să punem în aplicare măsurile adecvate cu o seriozitate mare", a spus Merkel, conform DPA. Cancelarul a adăugat că, dacă acest lucru nu se va întâmpla, va trebui să se gândească la reglementări statale imperative „în viitorul foarte apropiat”.

"Avem nevoie de acțiuni în statele federale", a spus Merkel, adăugând: "Trebuie să luăm măsurile corespunzătoare foarte în serios. Unele state o fac, altele încă nu o fac".

Laschet, care a fost ales șef al CDU în ianuarie, a spus însă că toți cei 16 premieri de stat „iau acest lucru foarte în serios”. "Toată lumea vrea ca numărul infecțiilor să scadă și toată lumea a luat măsurile adecvate pentru starea lor, care sunt foarte diferite", a spus Laschet, potrivit AFP.

Armin Laschet a respins criticile lui Merkel, spunând că „nu ne ajută dacă guvernul federal și statele își aruncă responsabilitatea de la unul la celălalt”

Citeste si: Guvernul, decizie de ultim moment. Românii se pot testa de coronavirus în farmacii

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI