Ciclul lunar este format din patru faze principale: Luna nouă, Primul Pătrat (Primul sfert), Lună plină, Ultimul pătrat (al doilea trimestru). Toate aceste cicluri merg de la iluminarea totală a satelitului, Lună plină, până la ascunderea sa totală, Luna nouă. Atunci când Luna nu se vede este Lună nouă sau noua Lună. O săptămână mai târziu, când se întoarce un sfert de tură, se poate vedea una dintre jumătățile sale iluminate și se numește Semilună, iar peste o săptămână, atunci când se aliniază cu Soarele și Pământul se poate vedea în întregime și se numește Lună plină.

Fazele Lunii în 2021. Când are loc prima lună plină din luna februarie?

În diagramele de mai jos putem observa aspectul Lunii pentru fiecare zi a anului 2021. Pe lângă an, luna și zi, sub fiecare fază a Lunii este trecut o valoare în procente care reprezintă procentajul din emisfera lunară iluminată de Soare.

0% înseamnă Lună Nouă
50% înseamnă Primul sau Ultimul Pătrar
100% înseamnă Lună Plină
Fazele de mai jos sunt cele de la miezul nopții. Seara, Luna va arăta ca faza din ziua următoare (în seara de 1 februarie faza Lunii va fi de fapt cea de pe 2).

Când are loc prima lună plină din luna februarie și la ce oră o poți vedea
Când are loc prima lună plină din luna februarie și la ce oră o poți vedea

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Orele sunt date în Timp Legal Român şi în ora de vară (între 28 martie şi 31 octombrie 2021). Nu trebuie să aduceţi nici o modificare orelor din tabel.

Citeste si: VIDEO- Luna plină va intra în Leu în această săptămână, ce e mai rău a trecut

Fazele Lunii pe întreg anul

În diagrama de mai jos sunt trecute toate fazele Lunii din 2021.

Când are loc prima lună plină din luna februarie și la ce oră o poți vedea
Când are loc prima lună plină din luna februarie și la ce oră o poți vedea

Observația Lunii își are originea din cele mai vechi timpuri și a dus la crearea unor calendare ce erau folosite de culturile antice, precum cultura Egipteană sau Babiloniană.

Citeste si: Calendarul astronomic al anului 2021. Când vor avea loc cele mai importante evenimente cerești


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si