Românii mai au puțin timp la dispoziție pentru a folosi banii de pe cardurile de energie. În cazul în care nu îi utilizează, aceștia pot scoate suma de pe card, pentru a nu rămâne fără bani, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.

Când expiră cardurile de energie?

Cardurile de energie au un termen de valabilitate. Guvernul a anunțat că la data de 31 mai 2024, cardurile de energie ar urma să expire.

Decizia a fost luată de Executiv după ce, pe data de 31 martie 2024, la primul termen de expirare, încă existau 1,1 milioane de beneficiari care nu utilizaseră banii de pe cardurile de energie, conform sursei citate anterior.

Citește și: A crezut că s-a căsătorit cu femeia vieții sale, dar era de fapt un bărbat deghizat! Șocul teribil pe care l-a trăit un indonezian la câteva zile după nuntă

casa cu lumina

Românii mai au timp câteva zile pentru folosi sau scoate banii

[Sursa foto: istockphotos]

Acte necesare procesului de scoatere a banilor de pe cardurile de energie

În Ordonanța de urgență a Guvernului se menționează că beneficiarii cardurilor de energie pot încasa în numerar, la oficiile poştale, sumele plătite pentru procurarea de lemn de foc.

Banii de pe cardurile de energie se pot retrage integral, din oficiile poștale. Beneficiarii trebuie să se prezinte la ghișeu cu următoare documentele, informează dcbusiness.ro, citat de sursa anterioară:

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: O femeie de 29 de ani din Neamț s-a transformat brusc într-o ucigașă cu sânge rece! Și-a înjunghiat vecinul fără pic de milă, de mai multe ori

lemne pe foc

Când expiră cardurile de energie? 

[Sursa foto: istockphotos]

- cardul de energie valabil la data la care se efectuează plata prin servicii de mandat poştal;

- actul de identitate al beneficiarului de sprijin;

- documentul/documentele justificativ/justificative emis/emise până la data de 15 martie 2024, cum ar fi avizul de însoţire a mărfii, factura, bonuri fiscale, prin care fac dovada că au achiziţionat lemn de foc pentru încălzire care este utilizat la locul de consum, prin înscrierea acestuia pe documentele justificative şi dovada achitării acestora către furnizorul de lemn de foc;

- în situaţia în care beneficiarul cardului de energie are alt domiciliu sau altă reşedinţă decât cel/cea care este inscripţionat/ inscripţionată pe cardul de energie, contractul privind furnizarea lemnului de foc la domiciliu sau reşedinţă împreună cu declaraţia pe propria răspundere că utilizează sprijinul pentru compensarea preţului la energie la adresa unde locuieşte.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si