Când începe sezonul ambroziei.  Ambrozia este o plantă invazivă în România, foarte adaptabilă la condiţiile pedoclimatice. Popular, este cunoscută sub numele de iarba de paragină. Iată câteva sfaturi care îți pot fi de ajutor în lupta cu această alergie.

Când începe sezonul ambroziei

Sezonul ambroziei  de polenizare debutează în lunile august – septembrie și poate ajunge până sfârșitul lunii octombrie. 

Polenizarea se realizează cu ajutorul vântului  prin răspândirea grăuncioarelor de polen.

O singură plantă matură poate elibera în atmosferă câteva miliarde de grăunciori de polen și până la 30.000 de semințe, care își păstrează calitățile germinative până la 40 de ani. 

Citește și: Purificatorul de aer- ce este, cum funcționează și ce beneficii aduce sănătății?

Majoritatea celor care suferă de alergie la ambrozie prezintă rinoconjunctivită, afecțiune care în timp evoluează spre astm.

Două sfaturi pentru cei care au alergie la ambrozie

Pentru cei care se confruntă cu această alergie, medicii recomandă administrarea de antihistaminice pentru a nu lăsa organismul să fie expus la germenii produși de această plantă. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pe lângă antihistaminice, medicii recomandă și alte pastile. Dacă ai fost diagnosticat cu alergie la ambrozie, poți începe să iei medicamente chiar cu două săptămâni înainte să înceapă sezonul de polenizare. Cere sfatul medicului despre momentul potrivit pentru a lua medicamentele.

Simptome specifice alergiei la ambrozie 

Când începe sezonul ambroziei.  Două sfaturi pentru cei care au alergie la această plantă

Când începe sezonul ambroziei. Două sfaturi pentru cei care au alergie la această plantă

[Sursa foto: PixaBay]

- Strănut
- Congestie nazală (nas înfundat)
- Rinoree (secreție nazală apoasă)
- Cefalee
- Ochi iritați
- Senzație de mâncărime în gât
-Polenul de ambrozie poate, de asemenea, să agraveze simptomele astmului, provocând tuse

intensă și respirație șuierătoare.

Citește și: Sezonul ambroziei- cum tratăm alergiile

Simptomele cutanate pot include leziuni de urticarie și edem dureros al țesuturilor profunde, care afectează mai frecvent zonele periorală, periorbitală, limba, zona genitală, și extremitățile.

Potrivit statisticilor, se evidențiază o prevalență crescută a alergiei la ambrozia de 5,35% în populația activă din România, ceea ce indică o morbiditate crescută, comparabilă cu cea dată de diabetul zaharat. 

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si