Când începe tranzacționare acțiunilor Hidroelectrica la BVB? Cea mai mare vânzare de acţiuni din istoria României a ajuns la final astăzi, 4 iulie, termenul limită fiind ora 12:00. Subscrierea a început vineri, 23 iunie 2023.

Când începe tranzacționare acțiunilor Hidroelectrica la BVB?

Când începe tranzacționare acțiunilor Hidroelectrica la BVB? Românii au subscris suma de 6,25 miliarde lei

Când începe tranzacționare acțiunilor Hidroelectrica la BVB? Românii au subscris suma de 6,25 miliarde lei

[Sursa foto: Facebook/ Hidroelectrica]

Dacă prețul final va fi mai mic, restul de bani va fi restituit celor care au subscris.

De asemenea, va fi anunțat și cât au subscris investitorii instituționali.

Conform prospectului, tranșa dedicată persoanelor fizice se ridică la 11.701.067 acțiuni, ca valoare însemnând peste 1,3 miliarde lei.

Citește și: Percheziţii de ultim moment într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Oferta cuprinde o ofertă de vânzare a unui număr de până la 78.007.110 acțiuni de către Fondul Proprietatea, adică 17,34%.

„Interesul pentru ofertă ne-a depăşit aşteptările, aducând cu el un val de noi investitori. Sperăm ca aceştia să vadă bursa mai departe de Hidroelectrica şi să realizeze că mai există şi alte oportunităţi în piaţa de capital românească ”, spune Radu Cojoc, broker la Goldring.

Ce presupune Bursa de Valori?

Cei care nu au subscris acţiuni H2O în oferta începută pe 23 iunie şi încheiată pe 4 iulie pot să le cumpere direct de pe Bursa de Valori din 12 iulie, moment în care Hidroelectrica va începe oficial tranzacţionarea sub simbolul bursier H2O. Pe Bursă, preţul acţiunilor va vi diferit în funcţie de raportul cerere şi ofertă şi în funcţie de alţi parametrii precum rezultatele financiare, reglementarea din domeniul energiei, intervenţionismul guvernamental și condiţii meteo.

Cu subscriere de 476% pe tranşa investitorilor de retail şi cu o tranşă acoperită integral de investitorii instituţionali încă din primele zile, listarea Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti poate fi catalogată ca fiind un succes.

Citește și: Listarea Hidroelectrica: Tot ce trebuie să știi despre cel mai important eveniment de la BVB din acest an

Deoarece micii investitori au alocate 11,7 milioane de acţiuni, înseamnă că la 100 de acţiuni subscrise un investitor va primi într-un final 20 de acţiuni şi restul banilor în cont.

Toată atenţia investitorilor se îndreaptă acum spre tranşa investitorilor instituţionali, care au alocate 66,3 milioane de acţiuni. Preţul şi indicele de alocare urmează să fie anunţate pe site-ul BVB în perioada următoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si