Close sidebar
Close sidebar

Când scăpăm de pandemie? Iată care sunt previziunile specialiștilor OMS

De un an de zile, oamenii se luptă cu virusul Sars-Cov-2. Întrebarea care stă pe buzele tuturor este când vom scăpa de masca de protecție și de temutul virus COVID-19 care ne obligă la distanțare socială.

Georgiana Balaban,

Când vom scăpa de virusul COVID-19. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Oamenii de pe întreaga planetă se luptă cu virusul COVID-19 de mai bine de un an de zile. Cu toții ne întrebăm când vom reveni la normalitate și când vom da uitării virusul Sars-Cov-2. De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, UE a colaborat cu statele sale membre pentru a proteja sănătatea și bunăstarea cetățenilor UE și pentru a salva vieți. Acum specialiștii estimează când va lua sfârșit episodul pandemic.

Citeste si: Cum funcționează un test rapid Covid-19 Dr. SMART

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România, Milijana Grbic, a anunțat când se va opri pandemia coronavirus. Expertul OMS a declarat că Europa trece prin multe schimbări fundamentale din cauza virusului. „Viața a milioane de oameni din Regiunea Europeană OMS suferă schimbări radicale.

Aceasta este, pur și simplu, o realitate nouă.”, a zis reprezentantul OMS în România pentru mediafax.ro.

Milijana Grbic a afirmat că este mulțumită că România este în alertă și este în gardă. „Au fost lansate măsuri de pregătire, pregătire și răspuns la mai multe niveluri. Avem consultări regulate cu Ministrul Sănătății pentru a aduna și a împărtăși informații utile.”, a adăugat specialistul OMS.

Citeste si: Noi vești despre vaccinurile Pfizer și Moderna. Ce a descoperit un nou studiu

Când scăpăm de virusul Sars-Cov-2

Oamenii se așteaptă ca după imunizarea cu vaccinurile recomandate de către autorități să revenim la normal. Însă covid-19 surprinde cu tot mai multe variante, care de care mai contagioasă. Întrebată când va dispărea pandemia, Milijana Grbic a anunțat în urmă cu un an de zile: „Nu vom ști când va fi apogeul acestui focar până mai târziu în evoluția sa.

Virusul poate recăpăta teren după ce pare să se retragă. Nu am vrea să speculăm. În orice caz, ne așteptăm să fie raportate mai multe cazuri în Europa și la nivel global!”.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost creat SARS-Cov-2 în laborator? Sursa probabilă a noului coronavirus, identificată

Când scăpăm de pandemie?! Anunțul oficial [Sursa foto: PixaBay]

Conform unei analize Bloomberg, după 7 ani rata de vaccinare se va păstra la fel. Specialiștii Bloomerg au transmis că finalul pandemiei ține de ritmul de imunizare al populației.

Citeste si: Cum se va face vaccinarea împotriva noului coronavirus la medicul de familie? Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Omul de știință Anthony Fauci a declarat că este nevoie ca 70-85% din populație să se vaccineze pentru ca totul să revină la normal. Până în prezent, Israelul este țara cu cea mai mare rată de vaccinare din lume. Ei au aproximativ 75% din populație vaccinată, în doar două luni. Statele Unite ale Americii vor ajunge la acest număr pe la începutul anului 2022.

Specialiștii în sănătate au anunțat că vaccinarea se desfășoară mai rapid în țările occidentale mai bogate. Tot ei au transmis că ținta vaccinării va fi atinsă abia peste 7 ani, la nivel mondial, dacă se va continua în ritmul actual de vaccinare. Oamenii așteaptă nerăbdători să scape de pandemia care le-a dat viețile peste cap. Până atunci, virusul Sars-Cov-2 continuă să facă victime.

Citeste si: Adeverința de vaccinare va deveni „bilet” obligatoriu pentru călătoriile cu avionul! Anunțul făcut de șefului celei mai mari companii aeriene din lume.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI