Fara targul de Craciun cu care erau obisnuiti de ani de zile, oamenii s-au bucurat pe 1 decembrie 2020 doar de aprinderea iluminatului festiv. Momentul nu a fost marcat cu spectacole, ci a fost tinut secret pentru a se evita imbulzeaza din centrul orasului.

Echipati de iarna si cu mastile la purtator, oamenii au iesit din casa ca vada cum a fost impodobit orasul dar si sa faca poze.

Luminiţele de Crăciun sunt aprinse- spiritul sărbătorilor a venit în orașele României

„Ne e dor de casute si de un vin fiert, o ciocolata calda dar totusi spiritul a ramas in noi”, spun oamenii.

„Chiar daca targul de Craciun nu poate fi organizat anul acesta, cei care vor sa simta spiritul sarbatorilor de iarna pot veni aici in Piata Unirii din Cluj Napoca  unde totul este imbracat in ghirlande luminoase, decoratiuni dar si unde s-a adus acest brad urias langa care se pot face fotografii”, relatează corespondentul Kanal D.

Straiele de sărbătoare care îmbrăcă Iașul, luna aceasta, au și un preț pe măsură – costul energiei electrice, pentru o singură zi, este de aproximativ 2000 de lei. 

Citeste si: Sărbătorile de iarnă, umbrite de pandemie. Ce va fi strict interzis de Crăciun 2020?

O feerie de lumini și culori le-a adus ploieștenilor un dram de bucurie, într-o perioadă atât de agitată și grea.

Așa cum era de așteptat, centrul orașului s-a umplut de oameni curioși să priveasca feeria de iarna. În dorința de a avea poza perfectă, unii au renunțat la măști, iar distanța între oameni a fost aproape misiune imposibilă.

Si orasul Targu Jiu a intrat in atmosfera sarbatorilor. Aici a fost aprins cel mai scump brad din tara. Structura cu mii de beculete, sub forma unui uris brad- are o înălțime de 22 de metri și a fost cumparata cu 100.000

de euro în 2015, bani de la bugetu local.

Mulţi locuitori ai Capitalei s-au întrebat  când se aprind luminiţele de Crăciun în Bucureşti şi dacă vom avea deschis Târgul de Crăciun Bucureşti 2020.  Decoraţiunile au fost montate pe marile bulevarde, iar luminiţele de Crăciun au fost aprinse pe 1 Decembrie 2020.

În ceea ce priveşte Târgul de Crăciun 2020 Bucureşti, veştile nu sunt deloc bune.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Sărbătorile de iarnă: 5 datini frumoase pentru români

Anunţul făcut de Nicuşor Dan privind luminiţele de Crăciun din Bucureşti 2020

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat că în București vor fi aprinse luminițele de Crăciun 2020. Problema iluminatului a fost reglementată printr-un contract încheiat pentru trei ani, care va expira odată cu această iarnă.

Citeste si: Cele mai frumoase colinde româneşti de Crăciun 2020 (versuri)

"Chestiunea iluminatului de sărbători ține de un contract încheiat între o companie municipală în subordinea Consiliului General și un operator privat. Trebuie să avem un consiliu. Consiliul trebuie să schimbe Adunarea Generală a companiei, Adunarea Generală trebuie să schimbe Consiliul de Administrație (CA), iar CA să discute cu operatorul privat", afirma Nicuşor Dan în urmă cu câteva zile.

Cand se aprind luminitele de Craciun in Bucuresti 2020
Cand se aprind luminitele de Craciun in Bucuresti 2020

Citeste si: VIDEO- Bucureștenii, fără târg de Crăciun. Nicușor Dan: Nici de Paște

„Contractul a fost semnat pe trei ani și va expira odată cu această iarnă, s-au executat lucrări pe 90% din ce se prevedea. Vom avea aceeași decorare a străzilor pe care am avut-o anul trecut", a precizat Nicușor Dan.

Citeste si: Când vor fi aprinse luminițele de sărbători în București

Primarul Capitalei a spus că valoarea contractului este de nouă milioane de lei.

Primarul genearal al Capitalei a fost întrebat dacă luminițele vor fi aprinse în 1 Decembrie, acesta a răspuns: "Este o decizie pe care o să o luăm. Dacă tot s-au pus, o să le aprindem".

Cand se aprind luminitele de Craciun in Bucuresti 2020
Cand se aprind luminitele de Craciun in Bucuresti 2020

Anul trecut, Primăria București a împodobit orașul cu peste 760.000 de luminiţe, bugetul estimat fiind de aproximativ 12 milioane de lei. Au fost incluse 10 milioane de LED-uri pe 920 de kilometri, figurine 2D, 3D, dar şi simboluri ce ţin de sărbătoarea Crăciunului 

Târgul de Crăciun Bucureşti 2020

Nicuşor Dan a declarat, în septembrie, că este puţin probabil ca Primăria Capitalei să mai aloce bani pentru târgurile de Crăciun sau de Paşti. Situaţia economică este dificilă, iar banii trebuie direcţionaţi către urgenţe, a motivat primarul ales al Capitalei.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„Dacă ai doi copii la şcoală şi nu-ţi ajung banii, nu te duci în vacanţă în Dubai. Cam asta e ce trebuie să facem. Suntem într-o situaţie economică dificilă şi trebuie să direcţionăm banii acolo unde sunt urgenţele”, a răspuns Nicușor Dan miercuri, întrebat dacă se vor organiza târguri de Crăciun și de Paşte.

Citeste si: VIDEO- Crăciunul, sub semnul întrebării. Liber sau nu la colindat?

Targul de Craciun Bucuresti 2020
Targul de Craciun Bucuresti 2020

Nicuşor Dan a adăugat că printre urgenţele Capitalei se află poluarea, termoficarea şi a arătat că este posibil să existe târguri private.

„E posibil să avem târguri private. Dar să alocăm bani din partea Primăriei pentru astfel de evenimente, foarte puţin probabil.(...) Trebuie să ducem banii către chestiuni esenţiale”, a precizat el.

Citeste si: Târgul de Crăciun București 2020: Va fi sau nu organizat?

Până în prezent nu a mai fost făcut niciun anunţ despre Târgul de Crăciun din Bucureşti 2020 şi, în contextul pandemiei de coronavirus, cel mai probabil anul acesta nu va fi organizat niciun eveniment special.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si