Când se aprind luminițele de Crăciun în Bucuresti 2021? O întrebare la care locuitorii Capitalei caută cu nerăbdare un răspuns. Bucureștiul va avea două mari târguri de sărbători ca în vremurile sale bune: unul va fi organizat în Piața Universității, iar celălalt, în Piața Constituției. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei.

UPDATE: La ce oră se aprind luminițele de Crăciun 2021 în București?

Toată lumea știe că vineri, 26 noiembrie 2021, se aprind luminițele de Crăciun 2021 în Capitală. Însă, puțini știu ora exactă la care se dă startul. Pe bulevardele centrale ale Capitalei se vor aprinde luminițele de Crăciun 2021 în București la ora 18.00, fix în momentul în care se deshide și târgul de Crăciun.

Anunţ oficial:  Luminiţele de Crăciun din Bucureşti se vor aprinde pe 26 noiembrie 2021

„Am început montarea decoraţiunilor de Crăciun în Bucureşti. Primele luminiţe au fost montate în Piaţa Constituţiei, urmând să le instalăm pe toate până la sfârşitul lui noiembrie”, a anunţat, recent, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

”Vom folosi decorațiunile pe care le avem deja și ne vom limita la ornamente pentru zona centrală a orașului. O operațiune pentru care în trecut Primăria Generală plătea 9 milioane de lei se va face în acest an cu doar 1 milion de lei.

Pregătim și alte surprize de sărbători – tot cu cheltuieli reduse din partea PMB, dar cu implicarea mai puternică a agenților economici privați. Revin cu detalii în zilele viitoare”, a mai scris primarul Capitalei.

Când se aprind luminițele de Crăciun 2021 care vestesc venirea sărbătorilor de iarnă?

În acest an, în București vom avea parte de celebrele luminiţe de Crăciun. Bucureștenii vor putea merge din 26 noiembrie 2021 şi la Târg de Crăciun, care va fi organizat în Piaţa Universităţii.

Accesul se face pe baza certificatului de vaccinare.

Citeste si: VIDEO- Sărbătorile de iarnă 2021. Bucureștiul, îmbrăcat în haine de sărbătoare: Decoruri spectaculoase în magazine și mall-uri

Târguri de Crăciun din marile orașe din România, mai exact cel din Capitală, cel de la Sibiu sau Brașov se vor deschide în iarna aceasta, după o pauză de un an. În 2020 târgurile au fost anulate din cauza pandemiei.

Recent, conducerea primăriei Capitalei a anunțat că două târguri de Crăciun vor fi deschise în București. Primul este Bucharest Christmas Market, care va fi inagurat în Piața Universității, pe 26 noiembrie și va fi deschis până pe 26 decembrie, cu implicarea municipalității.

Citeste si: Când se deschid târgurile de Crăciun în 2021 din Bucureşti, Sibiu şi Braşov?

În București, vor fi două târguri de Crăciun

”Toate costurile pe care municipalitatea le plătește o să fie recuperate din închirieri. Ar fi prima oară când Primăria Capitalei nu ar cheltui, ci ar câștiga din organizarea târgurilor de Crăciun”, spune Nicușor Dan.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Evenimente de sărbători

Evenimente de sărbători

[Sursa foto: Bucharest Christmas Market - Facebook]

Mai popular îndeosebi printre străini este însă Târgul de la Sibiu care se va deschide peste două săptămâni.

Citeste si: A început montarea primelor luminițe de Crăciun în Capitală

La târgul de Crăciun de la Sibiu, numai cu certificat verde

Pentru prima dată de când se organizează târgul va fi împrejmuit cu un gard, iar vizitatorii au voie doar cu certificat verde. Cine n-are- este invitat în căsuța lui Moș Crăciun, unde va fi amenajat un centru de vaccinare.

”Limita este de 2500 de persoane. Capacitatea maximă a spațiului ar fi de 7500 de persoane. În momentul în care capacitatea s-a atins, personalul de la porți va fi conectat la stații radio și atunci pe parcurs ce ies niște persoane se va spune se pot lăsa. Daca au ieșit trei persoane, liber încă trei persoane”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizator.

Citeste si: Când începe Postul Crăciunului 2021? Tradiţii româneşti de Lăsatul Secului

Atracțiile târgului de Crăciun

În loc de 120 de căsuțe cu suveniruri și bunătăți, vor fi 80. Din capitolul distracții, vor lipsi trenulețul și pista de mașinuțe, dar o să fie adusă roata panoramică, vor avea loc proiecții și va exista un patinoar. Și gol dacă ar fi, doar îmbrăcat în luminițe, turiștii tot s-ar bucura să-l vadă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Tarabe cu dulciuri și decorațiuni

Tarabe cu dulciuri și decorațiuni

[Sursa foto: Bucharest Christmas Market - Facebook]

În aproape toate orașele, va exista un târg de Crăciun, mai mic sau mai mare. Deocamdată însă au apărut doar decorațiunile. La Satu Mare, în loc de moși și reni, au fost aduse bufnițe și pinguini- ca simbol al Crăciunului.

Citeste si: Vești proaste din partea primarului Capitalei, Nicușor Dan: ”Nu vor fi luminițe de Crăciun în Sectorul 1”

Acolo unde n-au fost anulate, târgurile de sărbători au fost sărace în vizitatori, din pricina restricțiilor care ne-au ținut mai mult în case. De această dată însă autoritățile sunt optimiste și speră ca valul 5 să nu ne lovească chiar de Crăciun.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si