Iluminatul festiv va fi unul spectaculos în Capitală în perioada Sărbătorilor de iarnă, dacă ne raportăm la suma de 7 de milioane de lei pe care Primăria are de gând să o plătească pentru luminițele de Crăciun.

Citește și: VIDEO- Atmosferă de Crăciun, în Londra. Cel mai important cartier comercial a fost împodobit cu aproximativ 300.000 de lumini led

Oficialii din Primăria Bucureștiului au anunțat că bucureştenii vor avea un un iluminat festiv mai bogat în acest an.

Este vorba de 3 milioane de beculeţe LED pe toate echipamentele stradale care vor fi amplasate pe bulevardele principale ale Municipiului Bucureşti.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Suma de 7 milioane de lei va include montarea, demontarea şi închirierea de echipamente luminoase: 5.500 de echipamente în total.

Când se aprind luminițele de Crăciun în București în 2023?

La fel ca în anii trecuți, luminițele de Crăciun se vor aprinde pe data de 30 noiembrie, seara, şi se vor stinge după 7 ianuarie 2024.

Pentru a face economii, PMB intenționează să stingă luminițele în fiecare noapte după ora 1.00.

Potrivit planurilor anunțate de Primăria Capitalei, luminițele vor fi puse în centrul orașului: bd. Magheru, bd. Bălcescu, Calea Victoriei, bd. Aviatorilor, bd. Ic Brătianu, Piața Romană, Piața Charles de Gaulle, bd. Constantin Prezan, Piața Victoriei. 

Citește și: VIDEO- Spiritul Crăciunului se consumă pe drum! Pregătirile sunt în toi, chiar dacă mai sunt 58 de zile până la sărbătoare

„În acest an se vor închiria motive luminoase cu tema „Sărbători de iarna împreună în București”, se arată în anunțul postat de Compania Municipală de Iluminat.

Astfel, municipalitatea vrea să închirieze 577 de elemente: şiruri, plase şi traversări luminoase, precum şi figurine luminoase. Valoarea estimată a contractului este de 3.352.000 lei.

Târgul de Crăciun are aceeași dată de start: 30 noiembrie 2023

Târgul de Crăciun din Piața Constituției va avea loc în perioada 30 noiembrie-26 decembrie, a anunțat Primăria Capitalei.

Pe lângă luminițele închiriate, municipalitatea vrea să și cumpere decorațiuni în valoare de circa două milioane lei. Este vorba despre: 150 de perdele cu cel puţin 200 de leduri; 300 de figurine 3D, în formă de sferă/stea/fug de nea/candelabru; 550 de echipamente de tip perdea, cu cel puţin 550 de leduri; 220 de şiruri cu cel puţin 120 de leduri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si