Pensii ianuarie 2024. Bugetul Ministerului Muncii pentru anul viitor, în valoare de 75,9 miliarde lei, cuprinde și creșterile în două etape promise pensionarilor.

Citește și: Bugetul pentru 2024 a fost aprobat! Ministrul Muncii: „Sunt bani pentru pensii și pentru toate celelalte creșteri prevăzute”

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a afirmat luni în comisiile parlamentare că această creștere de 13,3% a bugetului include banii pentru pensiile indexate ale românilor. 

Pensii 2024.  Tipărirea taloanelor de pensii nu s-a finalizat, însă șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, să asigurări că se lucrează la capacitatea maximă pentru a nu avea loc întârzieri.

Taloanele de pensii pe ianuarie 2024, cu noile pensii indexate cu 13,8% vor fi transmise către poștași încî din prima zi lucrătoare din ianuarie, respectiv 3 ianuarie 2024. 

Daniel Baciu, șeful Casei de pensii: Nu va fi nicio întârziere la pensii în ianuarie 2024

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a declarat despre eventuale semne de întrebare cu privire la plata pensiilor în ianuarie 2024:

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

„Nu există această posibilitate. Aș vrea să spun lucrul acesta din start, pentru că în momentul acesta, când discutăm, colegii mei lucrează. Se lucrează în ture și sâmbăta și duminica, astfel încât acest proces de tipărire a celor 5 milioane de taloane de pensii să nu aibă absolut nicio întârziere și ele să fie predate în timp util colegilor de la Compania Națională de Poștă, astfel încât în prima zi lucrătoare din luna ianuarie oamenii deja să-și primească pensiile majorate cu 13,8% ”, a explicat șeful Casei de pensii.

Baciu a precizat că ajutoarele financiare pentru cei cu pensii mici nu se vor mai da, pentru că a intrat în vigoare legea 360/2023, unele din articole din noua lege a pensiilor intrând în vigoare chiar de la 1 ianuarie 2024.

”Chiar şi acest mecanism de indexare cu 13,8% este prevăzut în noua lege a pensiilor, deci vor beneficia de majorarea punctului de pensie cu 13,8% toţi pensionarii sistemului public, vorbim de aproximativ 5 milioane de pensionari, iar cu 1 septembrie, vom recalcula practic toate pensiile aflate în plată, oamenii vor primi pensiile recalculate, începând cu luna septembrie”, a spus Baciu la Antena 3.

Când se face plata pensiilor în ianuarie 2024

Pensiile care vin cu Poșta Română se achită în intervalul 3- 15 ianuarie la domiciliul beneficiarilor.

În funcţie de opţiunea pensionarului, drepturile de pensie se achită   prin mandat poştal,   la domiciliul beneficiarului drepturilor de pensie sau al mandatarului, ori   în cont curent sau cont de card   la una din băncile cu care Casa Naţională de Pensii Publice a încheiat convenţii pentru plata drepturilor de pensie.

Pensiile care intră pe card se alocă în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni, potrivit Casei Naționale de Pensii.

Citeste si: Ce trebuie să facă angajații de la privat pentru a intra în posesia voucherelor de vacanță în 2025? Este vorba de o valoarea maximă de 24.300 de lei- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul care zguduie folclorul românesc. O cântăreță celebră părăseşte lumea muzicală pentru totdeauna: "După o lungă şi grea suferinţă a plecat să cânte în ceruri"- radioimpuls.ro

Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro

Citește și:  Președintele Iohannis a promulgat legea pensiilor. Ce modificări esențiale intră în vigoare de la 1 ianuarie 2024- DOCUMENT

Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale,   în termen de 2 zile lucrătoare   după ultima zi de plată a lunii respective.

În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si