Când se împodobește bradul de Crăciun? Mulți oameni încep să împodobească bradul mai devreme decât spune tradiția. Despre brad se spune că este un simbol al vieții,  este tot timpul verde și care îl reprezintă pe Iisus Hristos, veșnic viu.

Iată când se împodobește, de fapt, bradul de Crăciun și de unde provine acest obicei!

Când se împodobește bradul de Crăciun?

Când se împodobește bradul de Crăciun? Multă lume nu știe care este, de fapt, data!

[Sursa foto: PixaBay]

Pe ce dată se împodobește bradul de Crăciun?

Obiceiul împodobirii bradului vine dinaintea erei creștine când brazii, ramurile lor sau palmierii erau utilizați în diferite ceremonii. Împodobirea brazilor cu ocazia Crăciunului vine din Occident, de la popoarele germanice.

Potrivit istoricilor și etnologilor, în jurul anului 1000, Sf. Boniface, care a convertit germanii la creștinism, a văzut că un grup de păgâni venerau un stejar. De supărare Sf. Boniface a tăiat stejarul și, în locul acestuia, s-a înălțat un brad. Sf. Boniface a luat micul pom în semn al credinței față de Dumnezeu. În secolul al XVI-lea creștinii practicanți au început să împodobească brazii în perioada Crăciunului. 

Citește și: Autobuzul lui Moș Crăciun

Tradiția spune că bradul de Crăciun se împodobește pe 24 decembrie, în Ajunul sărbătorii. În vârful bradului se pune un înger sau o stea care reprezintă îngerii sau steaua de la Bethleem.

În dimineața zilei de Crăciun, cei mici, dar și cei mari se bucură de cadourile pe care Moș Crăciun le-a lăsat sub brad, în funcție de cât de cuminți au fost și de ceea ce și-au dorit. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Obiceiul împodobirii bradului de Crăciun a luat amploare din occident și a devenit cunoscut în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. În zilele noastre este un obicei îndrăgit de credincioșii creștini care încep să îl pregătească chiar de la începutul lunii decembrie.

Când se împodobește bradul de Crăciun?

Când se împodobește bradul de Crăciun? Multă lume nu știe care este, de fapt, data!

[Sursa foto: PixaBay]

Tradiții la împodobirea bradului de Crăciun

Primul brad de Crăciun care a fost împodobit în România a fost la palatul regelui Carol I de Hohenzollern, în anul 1866, iar românii au preluat de atunci tradiția.

Citește și: Prețurile nu ne intimidează de Crăciun

La început bradul de Crăciun era împodobit cu fructe, flori de hârtie sau biscuiți. Mai târziu brazii de Crăciun erau împodobiți cu globuri de sticlă, beteală, instalații cu luminițe colorate și bomboane de pom cu fructe sau ciocolată.

În vârful bradului de Crăciun se așează ultima oară o stea sau un înger. Steaua este cea care i-a condus pe magi pe drumul către Betleem. Potrivit tradiției, steaua din vârful bradului aduce noroc și îndeplinește dorințe.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Coronițele de Crăciun așezate pe ușile de la intrare simbolizează sănătate și noroc, forma lor rotundă înseamnă dragostea veșnică care nu se stinge niciodată.

În preajma Crăciunului și a Anului Nou și vâscul este o plantă populară. Vâscul este o plantă tămăduitoare care la unele popoare simbolizează pacea și armonia. Sărutul sub vâsc aduce, potrivit tradiției, mai multă putere în relația de cuplu și o face mai trainică.

Împodobirea bradului de Crăciun este o tradiție îndrăgită în România care simbolizează dragoste, magie, speranță, viață, fericire și spiritul sărbătorilor de iarnă.

Citește și: Milioane de accesorii pentru Crăciun


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si