Simularea pentru Evaluarea Națională 2024 a elevilor absolvenți din clasa a VIII-a a avut loc în perioada 5-7 februarie 2024.

În acest an se desfășoară și simulări la nivel județean, pe lângă cele la nivel național. Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 09:00, atunci când în fiecare sală se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Este important de reținut faptul că elevii au voie să intre în săli până la ora 08:30.

Citește și: Barem Română pentru simulare Evaluare Națională 2024: La ce oră și unde se vor publica rezolvările la Limba și Literatura Română pentru clasa a 8-a?

Când se publică rezultatele la simulare Evaluare Națională 2024? Calendarul complet

Conform edupedu.ro, comunicarea rezultatelor la simularea Evaluării Naționale 2024 se va face pe 23 februarie 2024.

Mai jos puteți vedea calendarul simulării Evaluării Naționale 2024 pentru elevii absolvenți ai clasei a VIII-a:

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Modele de subiecte pentru simulare Evaluare Națională 2024: Cum arată subiectele la Română și Matematică pentru elevii de clasa a 8-a?

  • 5 februarie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă
  • 7 februarie 2024: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 23 februarie 2024: Comunicarea rezultatelor

elev care scrie

Consultă calendarul complet al simulărilor pentru Evaluarea Națională 2024 și află când vor fi publicate rezultatele elevilor.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Subiecte Română pentru simulare Evaluare Națională 2024: Consultă online subiectele! Baremul va fi disponibil pe Edu.ro- UPDATE

Cum vor fi comunicate rezultatele obținute la simularea pentru Evaluarea Națională 2024?

Conform Art. 6- (1), comunicarea rezultatelor obținute la simularea pentru Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a se va face anonimizat. Se vor folosi codurile individuale care vor înlocui numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă pe care aceștia o susțin, respectiv la proba pentru Limba și Literatura Română.

Citește și: Subiecte simulare Română 2024 Evaluare Națională: Elevii de clasa a 8-a au primit două texte la prima vedere

Rezultatele pe care elevii le obțin la simularea pentru Evaluarea Națională din acest an vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat simulările, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei ori ședințe cu părinții. Pot fi realizate și dezbateri la nivelul consiliului profesoral, pentru adoptarea eventualelor noi măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele pe care elevii le obțin la simularea națională nu vor fi trecute în catalog. Excepție fac situațiile în care elevii solicită ca nota să fie trecută în catalog.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si