Close sidebar
Close sidebar

Cand va intra Romania in Schengen? Raspunsul premierului olandez

Premierul olandez, Mark Rutte, a declarat joi, la summitul UE de la Sibiu, că România va fi pregătită de admiterea în spaţiul Schengen când se va conforma regulilor statului de drept şi democraţiei, el considerând că în prezent ţara noastră nu merge în direcţia corectă.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Întrebat când va fi România considerată pregătită pentru a fi admisă în spaţiul Schengen, Rutte a declarat: „Când vă veţi conforma tuturor regulilor statului de drept, democraţiei. Nu mergeţi în direcţia corectă în acest moment".

Citeste si: Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu Emmanuel Macron: "Romania isi doreste sa devina un membru re-fondator al UE"

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că a pus "de nenumărate ori" în discuţie chestiunea integrării în Spaţiul Schengen şi va discuta şi în cursul zilei cu liderii europeni acest subiect.

El a atras însă atenţia că sunt politicieni care au atacat justiţia şi chiar şi instituţiile europene, astfel că au apărut acele discuţii despre statul de drept din România.

"Pot să vă promit că peste puţin timp, probabil nu astăzi, dar peste puţin timp vom fi şi în Schengen şi vom scăpa şi de MCV", a spus Iohannis.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI