Close sidebar
Close sidebar

Iarna își intră în drepturi - Anunțul meteo care cutremură România. Frig și ninsori în toate regiunile din țară

ANM aduce vești mai puțin bune pentru români. Iarna își intră mai devreme în drepturi. Frigul, ninsorile și ploile se instaurează în toate zonele țării.

Georgiana Balaban,

Ninsorile se abat peste România. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Astăzi a fost ultima zi cu temperaturi plăcute. De mâine, 30 octombrie 2020, vine frigul. Temperaturile din termometre vor înregistra cu zece grade mai puțin. La munte vor fi prezente precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni va ploua pe arii extinse.

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a transmis că vremea se va răci accentuat în toată țara. Astfel că, valorile termice se vor apropia de cele normale pentru sfârşitul lunii octombrie. Cerul va avea înnorări şi va ploua pe arii extinse în majoritatea zonelor. În partea de est a țării ploile vor fi mai frecvente în cursul zilei şi spre sfârşitul intervalului, iar în regiunile intracarpatice aria ploilor va fi în extindere seara şi noaptea.

Vremea la munte

Și la munte vremea se răcește considerabil. La peste 1500 m altitudine, ziua vor fi precipitaţii mixte, iar noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de 80...90 km/h pe creste, dar se va intensifica local şi temporar şi în celelalte zone, cu viteze mai mari, în general de 55...60 km/h, în sudul Banatului şi în Oltenia.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 17 grade.

Frig și ninsori în țară. [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cele mai ridicate valori se vor înregistra în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 9 grade. Dimineaţa şi noaptea pe spaţii mici se va forma ceaţă.

Citeste si: Imagini apocaliptice în Constanța! Grindina a făcut ravagii în județ. Stratul de gheață a depășit chiar şi jumătate de metru. 

Citeste si: Alertă meteo de la ANM. Cod galben de ploi torențiale. Vremea devine rece pentru această dată

Vremea în București

Vreme rece și în București. Temperaturile maxime vor fi de 14-15 grade Celsius, iar cele minime de 4-5 grade. Cerul va avea înnorări şi va ploua în special în prima parte a zilei şi din nou spre sfârşitul nopţii. Vântul va sufla în general moderat. Meteorologii au transmis că temperaturile vor fi mai scăzute în Capitală, pentru luna octombrie, decât ar fi în mod normal.

Sâmbătă se anunță vreme și mai rece. Valorile termice diurne vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obişnuit la această dată în jumătatea de est a ţării şi apropiată de normal în rest, astfel că maximele se vor încadra între 8 şi 14 grade, uşor mai ridicate în extremitatea de sud-vest, până la 16-17 grade. În regiunile est-nord-estice înnorările şi ploile vor fi persistente, iar în jumătatea de sud cerul va fi noros pe parcursul zilei, când va ploua pe arii relativ extinse; în restul timpului şi al teritoriului, cerul va fi variabil.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI