Tradiţii de Moş Nicolae 2020: Cele mai frumoase obiceiuri româneşti
Tradiţii de Moş Nicolae 2020 pe care le iubim! Sfântul Nicolae e sărbătorit pe 6 decembrie. El dă startul sărbătorilor de iarnă cu cele mai frumoase obiceiuri.
Tradiţii de Moş Nicolae 2020- Vă prezentăm azi cele mai frumoase obiceiuri de Sfântul Nicolae din România. El este unul dintre cei mai populari sfinți ai creștinătății.
In tradițiile romanești, Sfântul Nicolae apare pe un cal alb, aluzie la zăpadă care cade in luna decembrie; păzește soarele, care încearcă sa se refugieze pe lângă el spre tărâmurile de miazănoapte pentru a lasă lumea fără lumina si căldura; este iscoada a diavolului; stăpânește apele, fiind patron al corăbierilor pe care ii scapă de la înec; apară soldații in război, motiv pentru care aceștia li invoca
Copiii tuturor tarilor creștine au fost învățați ca, in noaptea de 5 spre 6 decembrie, Sfântul Nicolae vine si le încarcă galoșii, bocancii sau bradul cu dulciuri, jucării sau daruri din ce in ce mai costisitoare, dar unii găsesc si cate o nuielușa. In unele zone, copii ii lasă moșului apa si morcovi pentru calul sau.
In colindele romanești, cantate in plina iarna, se vorbește despre florile dalbe, flori de mar. Asta pentru ca bătrânii cunoșteau si ei ca acea joarda a Sfântului Nicolae trebuie sa fie una de mar, iar daca aceasta, pusa in apa, va înflori pana la Nașterea Domnului, înseamnă ca sfanțul a mijlocit pentru iertarea celui căruia i-a dat crenguța flori albe.
Daca la Sfântul Andrei se punea la încolțit grâul pentru a vedea cum va fi anul care vine, de Sfântul Nicolae se pun in apa crenguțe de pomi fructiferi, pentru ca acestea sa înflorească, dovada iertării greșelilor, după cum spun tradițiile populare.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sfântul Nicolae este unul dintre numele cele mai îndrăgite si mai răspândite.
Numele este format din cuvintele grecești Nike – victorie, biruința si laos – popor, om ce face parte dintr-un popor victorios.
In Europa, in secolul al XII-lea, ziua Sfântului Nicolae a devenit ziua darurilor si a activităților caritabile.
Astfel, in Germania, Franța si Olanda, ziua de 6 decembrie este considerata o sărbătoare religioasa, când sunt oferite cadouri copiilor si săracilor.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Multe tari si-au păstrat propriile obiceiuri si tradiții de Sfântul Nicolae.
Astfel, in unele culturi, Sfântul Nicolae călătorește cu un însoțitor care li ajuta.