După mai multe dezbateri, coaliția PSD-PNL a luat o decizie privind data la care se vor organiza alegerile prezidențiale. Când ies românii la vot?

Coaliția a decis. Când vor fi organizate alegerile prezidențiale

Stabilirea datei alegerilor prezidențiale a fost dificilă pentru Coaliția PSD-PNL. După îndelungi dezbateri, cele două partide au luat o decizie, stabilind astfel, calendarul electoral.

Citește și: Mesajul premierului Marcel Ciolacu de Ziua Independenței Americii. "SUA trebuie să ajungă în top 3 investitori străini în România"

Nicolae Ciucă 

[Sursa foto: Facebook- Nicolae Ionel Ciucă]

Astfel, primul tur al alegerilor prezidențiale va fi organizat pe 24 noiembrie 2024. Cel de-al doilea tur al prezidențialelor va fi organizat pe 8 decembrie 2024.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Coaliția PSD-PNL a decis, de asemenea, data alegerilor parlamentare. Dacă până acum era luată în considerare posibilitatea ca alegerile parlamentare și alegerile prezidențiale să fie organizate în aceeași zi, coaliția s-a răzgândit.

Se pare că România va vota parlamentarele pe 1 decembrie 2024.

Citește și: VIDEO PNL, vot în unanimitate pentru data alegerilor prezidențiale. Ce decizie s-a luat: ”Am convenit, pe baza tuturor discuțiilor pe care le-am avut”

Marcel Ciolacu

[Sursa foto: Facebook- Marcel Ciolacu]

Decizia de a organiza alegerile prezidențiale la sfâșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, a năruit dorința lui Marcel Ciolacu. Premierul dorea ca primul tur al alegerilor prezidențiale să aibă loc pe 15 septembrie, iar cel de-al doilea pe data de 29 septembrie.

Pe 1 iulie 2024, Nicolae Ciucă declara că toți membrii PNL au votat, în unanimitate ca alegerile prezidențiale să aibă loc în luna noiembrie, chiar începutul lunii decembrie.

„În unanimitate, toţi membrii Biroului Politic Naţional au fost de acord ca în continuare să susţinem desfăşurarea alegerilor prezidenţiale la termen. Am convenit, pe baza tuturor discuțiilor pe care le-am avut, campania să nu se desfășoare în luna iunie sau august, când e vacanță”, a declarat Nicolae Ciucă, după ședința avută cu liderii PNL.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si