„Avem o primă tranșă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este- și în planificarea pe care o avem- ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, a declarat ministrul Sănătății, la videoconferința Profit Health Forum.

Tătaru a spus, totodată, că, în ultimele săptămâni, efortul autorităților a constat în extinderea facilităților de terapie intensivă.

Astfel, dacă pandemia de coronavirus a găsit România, în urmă cu 8 luni, cu un număr de 740 paturi de ATI, s-a ajuns în prezent la 1.200, iar în perioada imediat următoare vor fi asigurate 1.400 de paturi.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Marcel Vela, anunț important în plină pandemie de coronavirus: "Acest lucru este îngrijorător"

Câţi medici s-au infectat cu coronavirus în România?

Peste 3.800 de cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus de la începutul pandemiei, iar 33 au decedat, conform datelor transmise de Ministerul Sănătăţii. De asemenea, alte aproximativ 2.000 de cazuri de infectare au fost înregistrate în rândul altor categorii de personal din unităţile medicale.

Citeste si: Iohannis a promulgat legea! Categoria de persoane care va beneficia de reducerea vârstei de pensionare

33 de decese în rândul cadrelor medicale

”Până în data de 27 octombrie 2020, un număr de 3847 cadre din rândul personalului medical- medici, asistenţi medicali, ambulantieri şi infirmieri- au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Au fost înregistrate şi 33 decese”, a transmis Ministerul Sănătăţii.



Acestora li se adaugă alte categorii de personal din unităţile sanitare, de exemplu personalul TESA.

În rândul acestor categorii personal sunt aproximativ 2000 de infectări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si