Issei Sagawa, cunoscut și sub denumirea „canibalul japonez” pentru că a ucis și a mâncat o studentă olandeză la Paris în anul 1981, a murit la vârsta de 73 de ani.

Citește și: UPDATE Dublă crimă în Turnu Măgurele: doi tineri iubiți au fost uciși, iar cadavrele au fost ascunse într-o casă părăsită

Canibalul japonez și-a ucis colega de clasă și apoi a mâncat-o

Issei Sagawa era student la Universitatea Sorbona din Paris la vremea la care a comis crima. Era 11 iunie 1981 când acesta a invitat-o la cină în apartamentul său pe o colegă de clasă olandeză, pe nume Renée Hartevelt.

Criminalul a ucis-o pe colega sa împușcând-o în ceafă, după care a violat-o și mai apoi a jupuit-o, urmând ca acesta să mănânce diferite părți din corpul ei, timp de trei zile.

„A o mânca pe această fată a fost o expresie a iubirii. Am vrut să simt e xistența unei persoane pe care o iubesc în mine", a mărturisit canibalul japonez după ce a fost arestat, relatează AFP.

Citește și: VIDEO| Canibalul care a mâncat un tânăr de 25 de ani, apariție șocantă în fața judecătorilor

Issei Sagawa a stat închis doar câțiva ani

Canibalul francez a fost declarat bolnav mintal de către experți. Apoi a fost închis, însă cazul a fost respins și a fost internat în Franța și apoi în Japonia, înainte de a fi eliberat în august 1985.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

Boala sa mintală l-a dus departe pe canibalul francez, deoarece acesta a devenit o vedetă, primind numeroși jurnaliști în apartamentul său din suburbiile orașului Tokyo. În plus, el a apărut și la televiziunea japoneză și a publicat mai multe best-seller-uri, precum „Canibal” și „Aș vrea să fiu mâncat” și a realizat desene manga despre crima comisă chiar de el.

Citește și: Canibalul care a îngrozit România a fost dat în judecată după ce a fost eliberat din închisoare EXCLUSIV

Crima canibalului francez, subiect de documentar

Doi antropologi au realizat un documentar despre el în 2018, intitulat „Caniba", în care Issei Sagawa a spus că nu a reușit să își explice gestul.

„Aceasta este pur și simplu fantezia mea. Nu pot să spun nimic mai specific. Probabil că oamenii cred că sunt nebun", a specificat el în documentar.

„Îmi doream să mănânc fese mai mult deât orice pe lume”, a mai dezvăluit el. Mai mult decât atât, el a mai declarat că obsesia sa este „imposibil de stăpânit”.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop zilnic, 10 septembrie 2024: Zodia care va avea parte de ghinion, situații dificile și emoții puternice- radioimpuls.ro

Citeste si: Șoferii care încalcă regulile din Codul Rutier vor fi amendați pe baza imaginilor filmate din elicopter. Ce văd polițiștii pe camere- antena3.ro

Realizatorii documentarului, Verena Paravel și Lucien Castaing-Taylor, au declarat că au fost „chinuiți" de o serie de „sentimente extrem de contradictorii" pe parcursul lunilor petrecute în apropierea lui Issei Sagawa și a fratelui său Jun, care se automutila.

„Am fost dezgustați, fascinați, am vrut să înțelegem...", a declarat Verena Paravel, adăugând că este totuși un „film despre fraternitate, despre dragoste".

Citește și: Ce zodie era Jeffrey Dahmer, criminalul în serie care a ucis 17 persoane. A fost unul dintre cele mai șocante cazuri de canibalism din lume


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si