"Am primit 180 de cadavre in ultimele patru zile, ceea ce este mai mult decat dublu fata de normal", a declarat Faisal Edhi, care conduce Edhi, cea mai mare asociatie de caritate pakistaneza, activa in serviciile de sanatate si care gestioneaza morgi si flote de ambulante.

"Cea mai mare parte a acestor morti sunt legate, de catre aproiati, de canicula, ceea ce nu putem sa verificam independent", a continuat el.

Guvernul provinciei Sindh, a carei capitala este Karachi, a contestat insa cu vehementa aceste date. Directorul Autoritatii de gestionare a catastrofelor Muhammad Ali Shaikh a declarat pentru AFP ca "doar o victima a insolatiei a fost semnalata pana acum".

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Aamir Habib, un locuitor din cartierul Korangi, al carui frate a fost adus de urgenta la spital dupa ce a cazut din picioare la munca, a declarat pentru AFP ca "medicii i-au atribuit moartea unui val de caldura".

Episodul caniculei care afecteaza Karachi, un megalopolis portuar cu peste 15 milioane de locuitori, coincide cu Ramadanul, care a inceput joi in Pakistan, o luna in care milioane de musulmani se abtin sa bea si sa manance de la rasarit la apus.

Departamentul meteorologic al Pakistanului a avertizat ca vremea "calda spre foarte calda ar urma sa domine in urmatoarele doua-trei zile la Karachi", un oras in care spatiile verzi sunt rare, iar debransarile frecvente, ceea ce limiteaza recursul la aerul conditionat.

In iunie 2015, un precedent episod de canicula, care a avut loc tot in timpul Ramadanului, s-a soldat cu aproximativ 1.200 de morti in sudul Pakistanului, intre care doua treimi persoane fara adapost.

La acea vreme, lideri religiosi i-au sfatuit pe cei mai vulnerabili sa renunte la postul zilnic, in cazul in care sanatatea le este in pericol.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si