Close sidebar
Close sidebar

Cântăreaţa americană de jazz Nancy Holloway a murit la Paris, la vârsta de 86 de ani

Cântăreaţa americană de jazz şi soul Nancy Holloway, care s-a instalat în Franţa în 1960 şi a cunoscut succesul printre idolii muzicii yé-yé, a murit miercuri la locuinţa sa din Paris, la vârsta de 86 de ani, au anunţat apropiaţii săi, relatează AFP.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Nancy Holloway a murit în această dimineaţă la locuinţa sa. Ea a părăsit scena în 2008 din cauza problemelor de sănătate", a declarat Christophe Mouty, devenit curatorul său.

Nancy Holloway, pe numele său adevărat Nancy Brown, născută pe 11 decembrie 1932 în Cleveland, a reluat în franceză succesul lui Dionne Warwick "Don't Make Me Over", care a devenit "T'en vas pas comme ça".

Citeste si: Doliu în televiziune! Prezentatoare TV, moartă din cauza vitezei la volan! Avea doar 39 de ani

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Îndrăgostindu-se de Franţa până în punctul de a se stabili în această ţară permanent, cântăreaţa de culoare a obţinut succesul cu hiturile "Dis-lui que je ne suis pas la" în duet cu Nino Ferrer, "Dernier baiser", "J'ai découvert Paris", "Prends garde a toi"...

În 1961, Nancy Holloway triumfă la ABC, unde este una dintre principalele invitate ale primului număr al emisiunii "Âge tendre et tete de bois" a lui Albert Raisner.

Citeste si: Doliu în lumea teatrului românesc: A murit actrița Dorina (Doti) Stanca

"Nancy a lucrat cu cei mai mari artişti şi producători internaţionali de muzică jazz, precum şi cu nume mari din lumea divertismentului, precum Sammy Davis Junior, Quincy Jones şi Dizzy Gillespie", a mai spus Christophe Mouty, conform dcnews.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI