Nell Smith se pregătea să-și lanseze albumul de debut în 2025, potrivit publicației Rolling Stone. Ea era considerată un copil-minune al muzicii.

Adolescenta canadiană era cunoscută în special pentru colaborările cu The Flaming Lips.

Nu a fost comunicată până la această oră cauza decesului.

Moartea lui Smith a fost confirmată de Simon Raymonde, fostul basist al Cocteau Twins. Raymonde este, de asemenea, co-fondatorul casei de discuri Bella Union, care se pregătea să lanseze albumul de debut al lui Smith anul viitor.

"Suntem cu toții șocați și devastați să auzim de trecerea bruscă și tragică a artistei și prietenei noastre dragi Nell Smith, în cursul acestui weekend, în Columbia Britanică. Nell avea doar 17 ani și se pregătea pentru lansarea primului ei album solo la începutul anului 2025 la Bella Union, realizat în Brighton cu Jack și Lily Wolter de la Penelope Isles. Prima ei lansare a fost un album de cover-uri după melodiile lui Nick Cave înregistrate cu artiștii The Flaming Lips, în 2021, intitulat „Where The Viaduct Looms”- se spune în mesajul oficial al casei de discuri.

De ce a murit tânăra cântăreață la doar 17 ani?

Nu a fost comunicată nicio cauză a morții, cu toate că într-o emisiune de radio, solistul Wayne Coyne a spus că Nell Smith ar fi murit într-un accident de mașină.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie a mâncat cenușa soțului mort când a aflat că acesta a înșelat-o toată viața. A scris și o carte despre asta- antena3.ro

Citeste si: Mii de soldați francezi vor ajunge în România. Noile ordine primite de Hexagon din partea NATO. „Acum există un inamic”- wowbiz.ro

„Ne reamintește încă o dată cât de mare este puterea muzicii și cât de încurajator poate fi să fii în preajma oamenilor pe care îi iubești”, a spus Coyne.

Nell Smith se născuse în Marea Britanie, dar a crescut în Canada. Ea a început o relație de prietenie și colaborare cu Flaming Lips după ce părinții ei au dus-o la unul dintre concertele trupei, iar Coyne a remarcat-o în primul rând al show-ului.

Coyne a păstrat legătura cu Nell Smith și tatăl ei, în timp ce fetița a învățat să cânte la chitară și a ajuns să-și scrie propriile cântece.

În cele din urmă, în timpul pandemiei, le-a venit ideea să înregistreze de la distanță un album cu cover-uri după Nick Cave.

Citeste si: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor- kfetele.ro

Citeste si: Câți copii are, de fapt, Valeriu Gheorghiță din mariajul cu fosta soție, Cristina? Cât plătește pensie alimentară actualul soț al Monicăi Bîrlădeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum a devenit un român spaima Californiei. Andrei a ajuns să controleze mii de conturi din care a furat toți banii- antena3.ro

Nell Smith a trimis fișierele către trupa Flaming Lips, care au furnizat instrumentele de suport. Discul, Where the Viaduct Looms, a fost lansat în noiembrie 2021 (Smith avea doar 14 ani la acel moment).

De ce a murit tânăra cântăreață la doar 17 ani?

De ce a murit tânăra cântăreață la doar 17 ani?

[Sursa foto: Instagram]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si