La orele prânzului zeci de persoane așteptau în fața cantinelor sociale să ia prânzul!

"Astăzi am pregătit ciorbă de văcuță, varză cu cârnați la cuptor, și brânză cu smântână și ou fiert. Și un pandișpan cu nucă și cacao!"

Oamenii se descurcă foarte greu

Cu astfel de meniuri sunt zilnic așteptați cei 300 de beneficiari înscriși pe listele cantinei sociale a primăriei sectorului 6 al Capitalei.

Mulți vin zilnic și iau masa aici, însă au și posibilitatea de a-și lua la pachet meniul destul de bogat care le ajunge de regulă și pentru masa de seară.

Maria Docan de exemplu, beneficiază de ajutorul cantinei sociale de peste 7 ani. A muncit o viață întreagă și s-a ales cu o pensie de 1400 de lei, bani cu care abia reușește să-și plătească utilitățile, astfel că grija mesei zilnice este doar o amintire tristă.

Citeste si: Șapte semne care anunță o criză economică

Pe mulți scumpirile din ultima vreme i-au adus la sapă de lemn, astfel că greu se descurcă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Rețete tradiționale românești: Cum se face puiul la ceaun?

Mulți dintre acești oameni nici nu s-au gandit vreodată că vor ajunge în asemenea situație, iar acum, această masă caldă este singurul moment al zilei care le mai aduce alinare.

Zeci de persoane așteaptă mesele de la cantina socială

Mergem și în Sectorul 1 și găsim și aici aceeași poveste.

Zeci de persoane așteptă nerăbdătoare să se bucure de bunătățile pregătite minuțios de bucătarii iscușiți!

Acest bărbat, locuiește pe străzi de ani buni, nu are familie și nici un job stabil, așa că masa caldă pe care o primește de la cantină este singura lui sursa de hrană.

Citeste si: Prima fotografie cu fiul lui Laurențiu Reghecampf și al Corinei Caciuc

Cei care își doresc să beneficieze de un astfel de ajutor trebuie să aducă o dovadă a câștigului lunar, ori o adeverință de la ANAF conform căreia nu au niciun venit, iar ulterior anchetei sociale beneficiarul va primi acceptul primăriei, ori al cantinei.

Citeste si: Rușii, înspăimântați de „mobilizarea parțială” anunțată de Putin. Cei mai mulți dintre ei sunt hotărâți să părăsească țara

Ioana Nedelcu, asistent social cantină: "Se adresează în special oamenilor străzii, dar și pensionari cu pensie mică, plafonul fiind de 2000 de lei."

Numai în aceste cantine peste 1300 de persoane primesc ajutor din partea autorităților zilnic, un număr aproape dublu față de anul trecut.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si