In articol:
Căpșuni cu zahăr. Mulți dintre noi alegem să punem zahăr pe căpșuni și să le consumăm ca un desert răcoros de vară. Căpșunile sunt bogate în substanțe nutitive, extrem de benefice pentru sănătatea noastră și pentru buna funcționare a organismului nostru.
Citeste si: Dulceaţă de căpşuni reţetă: Secrete şi trucuri pentru gospodine
Căpșuni cu zahăr. Aceste fructe au cel mai mare conținut de nutrienți, printre aceștia numărându-se vitamina C, potasiul, manganul, folatii, fibrele și antioxidanții.
Zahărul anulează nutrienții și vitaminele
Zahărul practic anulează toți acești nutrienți și vitamine.
Citeste si: Căpșuni românești. Cum le recunoști. Nu te lăsa înșelat la piață!
Căpșuni cu zahăr. Zahărul este considerat de specialiști mai periculos decât alcoolul și țigările. Tot zahărul se face responsabil pentru diabet, bolile de inimă și chiar pentru cancer.
Căpșunile, bombă de sănătate
În scop terapeutic sunt folosite atât frunzele, cât şi rizomul şi fructele căpşunului. Planta şi fructele sunt bogate în vitamine (C, B1, B2, E), acid salicilic, elagic şi pantotenic, proteine, săruri de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, proteine şi zaharuri.
Citeste si: Salata de roșii. Greșeala pe care o fac mulți atunci când o prepară
Căpșuni cu zahăr. Astfel, căpşunele sunt recomandate pentru tratarea reumatismului, afecţiunilor renale, gutei, constipaţiei, hipertensiunii arterioare, tulburarilor hepato-biliare, eczemelor, insomniilor, acneei, obezităţii şi a multor altor afecţiuni.