In articol:
- Căpșunile întăresc sistemul imunitar
- Căpșunile luptă împotriva cancerului
- Menţin o valoare normală a presiunii sângelui
Căpşunile "înghit" ca un burete şi toate otrăvurile cu care sunt stropite. Asta și din cauza stratului foarte permeabil cu care sunt acoperite.
Nu mai puţin de 53 de substanţe toxice au fost descoperite, la analize, de cercetătorii americani.
Citeste si: Fulgi de drojdie. Ce este, de fapt, drojdia inactivă care a apărut în supermarketuri. Nu vă lăsați înșelați!
Căpșuni. În maxim două săptămâni vor apărea deja căpșunile naturale și vă veți putea bucura din plin de ele!
Căpșunile întăresc sistemul imunitar
“Căpşunile sunt o sursă excelentă de vitamina C”, spune dieticianul Madeleine Edwards, citată de Best Health în pagina electronică. O porţie conţine 51.5 mg de vitamina C, adică 50% din necesarul zilnic, vitamină care este cunoscută pentru proprietăţile de stimulare a imunităţii organismului, fiind în acelaşi timp un antioxidant eficient.
Citeste si: Avocado. Tu știi cum se curăță corect și ce părți din el pot fi consumate? Toate secretele acestui fruct
Căpșunile luptă împotriva cancerului
Căpşunile conţin antioxidanţii luteină şi zeaxantină şi acid elagic, o fitochimicală extrem de benefică. “A fost demonstrat că acidul elagic are proprietăţi anti-cancer”, a declaratt Madeleine Edwards.
Citeste si: Adevărul despre fructele goji. Ce efecte au asupra sănătății noastre?
Menţin o valoare normală a presiunii sângelui
O porţie de căpşuni conţine 134 mg de potasiu şi ajută la menţinerea presiunii sângelui la nivel normal, acţionând ca un amortizor împotriva efectelor negative ale sodiului. Astfel, reducând lipoproteinele LDL, inflamaţia şi presiunea sângelui, căpşunile sunt considerate cele mai bune fructe pentru sănătătatea inimii.