Căpșuni românești sau grecești? Cum recunoști căpșunile cu gust și parfumate
Căpșuni românești sau grecești? Este întrebarea momentului când mergem la piață. În acest moment, clar nu veți găsi căpșuni românești! Iată explicația!
Căpșuni. Cel mai recomandat ar fi să le consumăm fructele și legumele când este sezonul lor. În pieţe, au apărut deja căpşunile, însă acestea nu sunt, sub nicio formă, româneşti. Așa că nu vă lăsați păcăliți!
MARE ATENŢIE! Căpşunele româneşti se coc la jumătatea lunii mai, nu mai devreme!
Acoperite cu o pieliţă foarte permeabilă, care le ajută să absoarbă umezeala, căpşunile "înghit" ca un burete şi toate otrăvurile cu care sunt stropite.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Căpșuni. Nu mai puţin de 53 de substanţe toxice au fost descoperite, la analize, de cercetătorii americani. De aceea nu ar fi recomandat să cumpărați căpșuni în această perioadă.
În maxim două săptămâni vor apărea deja căpșunile naturale și vă veți putea bucura din plin de ele!
Căpşunile se regăsesc în topul celor mai bogate fructe în antioxidanţi, însă pe cât sunt de apetisante şi gustoase, pe atât sunt de periculoase.
O porţie de căpşuni conţine 134 mg de potasiu şi ajută la menţinerea presiunii sângelui la nivel normal, acţionând ca un amortizor împotriva efectelor negative ale sodiului. Astfel, reducând lipoproteinele LDL, inflamaţia şi presiunea sângelui, căpşunile sunt considerate cele mai bune fructe pentru sănătătatea inimii.
Căpșuni. Medicii nu recomandă căpşuna în alimentaţia copilului mai mic de un an, deoarece este un fruct cu un ridicat potenţial alergen. Alergiile la fructe sunt în mare parte ereditare, spun medicii.
Căpşunele sunt cele mai periculoase din acest punct de vedere. Partea din fructe care determina apariţia alergiei este cel mai adesea coaja.