Close sidebar
Close sidebar

Carburanții s-au scumpit din nou! Cât vor trebui să plătească acum șoferii?

Prețul carburanților a crescur din nou. În acest moment, pentru un plin de motorină șoferii sunt nevoiți să plătească cu aproximativ 20 de lei mai mult față de luna trecută.

Maria Stiuca,

Plin de benzină

[Sursa foto: Pexels]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Situația prețului carburanților nu pare să se îmbunătățească. Șoferii sunt nevoiți să plătească în plus la pompă pentru un plin de motorină sau de benzină.

Prețul carburanților, în continuă creștere

Față de luna trecută, șoferii care vor să facă un plin de motorină sunt nevoiți să plătească cu aproape 20 de lei în plus. Mai mult, specialiștii estimează că și pe viitor șoferii se vor confrunta cu scenarii asemănătoare.

Citește și: Președinta Ungariei, Katalin Novak, și-a dat demisia! Motivul neașteptat din spatele acestei decizii. „Am făcut o greșeală”

Potrivit specialiștilor în energie, prețul litrului de motorină ar putea depăși 8 lei cât de curând. În același timp, la nivel european, suntem în mijlocul unei crize de motorină.

Se mai cunoaște faptul că din vară, Guvernul a anunțat noi scumpiri la pompă, când se va majora din nou acciza, lucru care s-a întâmplat și în ianuarie 2024.

Prețurile la carburanți pentru 27 februarie 2024

Benzină standard: 7,08- 7,23 lei

Benzină premium: 7,64- 7,88 lei

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Motorină standard: 7,56- 7,65 lei

Motorină premium: 7,92- 8,16 lei

Criză de motorină în Europa

Livrările de motorină americană spre Europa au scăzut din cauza perturbării transportului global generat de acțiunile rebelilor din Marea Roșie. Astfel, acest lucru a dus la o criză a motorinei în Europa, soldat cu creșterea prețurilor, scrie Reuters.

Situația ar putea fi remediată doar parțial în viitorul apropiat, însă, încă există factori de presiune pe creșterea prețurilor.

În același timp, dificultățile în asigurarea motorinei americane au complicat o criză de aprovizionare deja existentă în Europa, care se baza înainte pe exporturile de combustibil din Rusia.

Astfel, prețurile motorinei americane au urcat pentru scurt timp luna aceasta la un maxim al ultimelor patru luni, cu un avans de peste 48 de dolari pe baril. Acest lucru a limitat oportunitățile de arbitraj pentru a se expedia combustibilul în Europa.

O mare parte din ceilalți furnizori ai Europei, din zona Orientului Mijlociu și Asiei, au fost nevoiți să ocolească Capul Bunei Speranțe din cauza atacurilor rebelilor Houthi asupra navelor din Marea Roșie. Din această cauză s-au înregistrat întârzieri mari și a făcut ca și acest comerț să fie mai puțin profitabil, notează economica.net.

Importurile europene de motorină din SUA s-au înjumătățit aproape luna aceasta. De la 11,44 milioane de barili în luna ianuarie, acum au ajuns la 6,65 milioane de barili.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI