Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat luni că ajutoarele sociale pentru energie ar putea fi acordate pentru mai mulți cetățeni.

Citește și: Un român a fost somat de ANAF pentru o datorie de 3 lei. "Îți blochează conturile"

Este vorba de ridicarea plafonului de acordare de la 2.000 lei, cât e în prezent la 3.000 de lei, lucru care ar face eligibili alte sute de mii de români, spre un milion in plus.

Citește și: Carduri energie 2023. Ce valoare are ajutorul din partea statului pentru plata facturilor la energie?

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Tezaurul Dacic, furat din Drents. Au dispărut 4 dintre cele mai valoroase artefacte, printre și Coiful de aur de la Coțofenești- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

"Noi, acum, după cum se cunoaște, suntem în curs implementa a mecanismului pentru sprijinire a familiilor și persoanelor defavorizate pentru acordarea ajutorului de încălzire și, de asemenea, după tranșa 1 după ce facem această evaluare a implementării tranșei 1 și a resurselor disponibile pe care le avem pentru tranșa a doua, dacă se va agrea în coaliția de guvernare, într-adevăr, analizăm posibilitatea aceasta de a crește plafonul de la de acordare a acestui ajutor de la 2000 de lei la 3000 de lei", a explicat ministrul la Antena 3.

Un milion în plus de români ar putea fi eligibili pentru cardul de energie

Potrivit lui Marcel Boloș, numărul celor care vor beneficia de ajutorul de încălzire va crește de la câți sunt în momentul de față, 4 milioane de beneficiari, la aproximativ 5 milioane de beneficiari.

"Repet, acești bani sunt din banii pe care îi avem pe politica de coeziune, în funcție de cum va evolua riscul de pierdere a banilor și de simulările pe care le vom face.

Există această posibilitate de a crește plafonul de la 2000 de lei la 3000 de lei", a repetat ministrul Bolos.

Măsura ar urma să intre în vigoare din luna septembrie.

Citește și: O rulotă în care erau pregătite produse de tip fast-food a explodat. Un copil de trei ani a fost preluat de un elicopter SMURD

"Pe de o parte am ajuta un număr mai mare de populație și familii defavorizate, iar pe de altă parte am luat măsurile necesare pentru ca riscul de pierdere a banilor europeni să fie cât mai mic.

Iar din această perspectivă credem noi că este mult mai oportun pentru ca toți cei care se află în situația aceasta dificilă de a-și plăti și de a-și achita facturile la energie, să fie sprijiniți prin banii pe care noi avem la dispoziție în perioada de programare 2014 -2020", a mai spus ministrul.

Sunt bani alocați de către Comisia Europeană, iar România nu are niciun fel de efort bugetar, fiind vorba de 0% cofinanțare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si