Close sidebar
Close sidebar

Carduri energie 2023. Cum se pot plăti facturile la curent cu ajutorul cardurilor de la Guvern?

Carduri energie 2023. Vești bune pentru români. Poșta Română a lansat aplicația pentru plăți online, disponibilă acum pe dipozitivile mobile ale tuturor cetățenilor. Cum trebuie să procedați?

Laura Macovei,

Carduri energie 2023. Cum se pot plăti facturile la curent cu ajutorul cardurilor de la Guvern?

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Carduri energie 2023.  Din data de 20 februarie 2023, beneficiarii cardurilor de energie pot plăti cu ajutorul acestora facturile, dar și lemnele de foc sau alte materiale pentru încălzire. 

Cum se pot plăti facturile la curent cu ajutorul cardurilor de la Guvern?

Citește și: VIDEO- Voucherele pentru alimente ar putea fi disponibile și pentru achiziționarea medicamentelor. Ce schimbări se vor efectua?

 

  • Direct la poștaș- în acest scop, poștașii vor fi dotați cu dispozitive pentru scanarea facturilor;
  • La orice oficiu poștal din mediul urban sau la oficiul poștal în raza căruia își are domiciliul beneficiarul, în mediul rural;
  • Online, prin intermediul aplicației informatice lansate de Poșta Română, care poate fi accesată la adresa  https://www.posta-romana.ro/sprijin-pentru-romania.html.

 

Reamintesc faptul că pentru prima tranșă acest sprijin poate fi utilizat până la vară, așa că nu este nevoie să se grăbească nimeni, oamenii au tot timpul să își achite datoriile prin intermediul ajutorului oferit de Guvern din bani europeni. Cei care sunt într-o situație incertă și se verifică zilele acestea dacă sunt într-adevăr eligibili, să stea fără grijă pentru că nu există riscul să nu primească ajutorul dacă li se cuvine conform legii.

Listele se actualizează, se vor tipări și pentru ei carduri, vor avea, de asemenea, timp până la vară să epuizeze prima tranșă ”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cu ajutorul cardurilor de energie se pot plăti și materiale folosite pentru încălzire, precum lemnele de foc. Acestea vor fi decontate în baza unor documente justificative- factură și documente de plată.

Cum plătești online facturi cu cardul de energie

Carduri energie 2023. Cum se pot plăti facturile la curent cu ajutorul cardurilor de la Guvern?

[Sursa foto: PixaBay]

Facturile emise de furnizorii de gaze sau energie nu se pot plăti cu cardul de energie în aplicațiile web ale furnizorilor sau în cele de online banking, ci doar în aplicația Poștei Române.

Citește și: O nouă infracțiune fiscală în România: va fi pedepsită cu închisoare de la 7 la 15 ani

Potrivit ministrului Marcel Boloș, beneficiarii vor putea accesa aplicația informatică prin introducerea seriei cardului de energie. Apoi, cele 3 documente necesare pentru plăți și pentru decontare: carte de identitate, cardul de energie și factura justificativă la furnizor – se vor trimite în aplicația informatică împreună cu adresa de mail a beneficiarului. Va primi un mesaj automat că documentele au fost recepționare. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Practic, se introduce în aplicația online destinatarul plății (furnizor sau asociație de proprietari, în cazul facturilor de încălzire), codul de pe card (cel scris sub codul de bare din dreptunghiul alb) și CNP-ul beneficiarului.

Este important să aveți scanate cartea de identitate, cardul de energie și facturile pe care vreți să le plătiți cu cardul de energie. De asemenea, dacă primiți factură electronică, puteți folosi fișierul PDF. Totodată, aveți nevoie și de o adresă de mail pentru a vă face cont în aplicația Poștei Române de plată a facturilor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI