Close sidebar
Close sidebar

Care e planul lui Trump pentru a stopa războiul din Ucraina. Cum a reacționat Rusia "la prima strigare" - surse de la Kremlin

Care este planul lui Donald Trump pentru a pune capăt războiului dintre Rusia și Ucraina? Presa americană a transmis pe surse fragmente din documentul aflat în lucru pe masa președintelui ales al SUA. Rusia a reacționat imediat.

Sorin Negru,

Ce conține planul de pace aflat pe masa lui Donald Trump

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Publicația americană Wall Street Journal a relatat că Donald Trump este asaltat de propuneri concurente din partea consilierilor săi de a pune în aplicare promisiunea de a pune capăt războiului din Ucraina până în ziua inaugurării, programate pentru ianuarie 2025.

Citește și: Efectul Trump: dolarul a explodat, bursele cresc, petrolul se ieftinește. "Vedem un tip de exuberanță pe termen scurt, dar primele 100 de zile de mandat sunt cruciale"

Potrivit sursei citate, se pare că președintele ales al SUA nu a aprobat încă un plan specific pentru a aduce ambele părți la masa de negocieri.

Sursele WSJ spun că toate propunerile de pe biroul său renunță la abordarea administrației Biden de a lăsa Kievul să dicteze când ar trebui să înceapă discuțiile de pace, scrie Meduza

Ce conține planul de pace aflat pe masa lui Donald Trump

Potrivit WSJ, opțiunile dinaintea lui Trump recomandă în mod uniform înghețarea războiului, "cimentarea confiscării de către Rusia a aproximativ 20% din Ucraina” și forțarea Ucrainei să își suspende urmărirea aderării la NATO pentru cel puțin 20 de ani.

Actuala linie de front a războiului "se va bloca” și ambele părți ar fi de acord cu o zonă demilitarizată de 1.000 de km (800 de mile) păzită de forțele de menținere a păcii europene sau ONU, dar fără trupe sau soldați americani.

Putin și Trump, cei mai "grei" lideri ai planetei

[Sursa foto: Twitter]

Prima reacție a Rusiei

Situația din zona de război nu este în favoarea Ucrainei, iar Occidentul are de ales- să continue să finanțeze Kievul sau să recunoască realitățile și să înceapă negocierile, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Serghei Șoigu.

Citeste si: Cât va fi pensia minimă de la 1 ianuarie 2025: Aproximativ 5 milioane de seniori vor beneficia de o pensie majorată- kanald.ro

Citeste si: Mama Nataliei, fetița moartă în accidentul din Timișoara, distrusă de durere: "Vei trăi mereu în sufletele noastre, înger drag"- wowbiz.ro

Citeste si: Cea mai mică "țară" din lume se află în Europa și are doar 3 locuitori. Are propria închisoare, 7 dormitoare și o bucătărie- antena3.ro

"Acum, când situația din teatrul de operațiuni nu este în favoarea regimului de la Kiev, Occidentul se confruntă cu o alegere: să continue finanțarea și distrugerea populației ucrainene sau să recunoască realitățile actuale și să înceapă negocierile", a declarat Șoigu la o reuniune a secretarilor Consiliilor de Securitate ale țărilor CSI la Moscova.

El a acuzat armata ucraineană, de asemenea, că în timpul ofensivei de la Kursk forțele de la Kiev ar fi plănuit să captureze o centrală nucleară.

Urmează o fază atroce a războiului- spun surse din culisele Kremlinului

Moscova crede că revenirea lui Trump la președinția SUA ar putea da Rusiei un impuls în războiul său de aproape trei ani împotriva Ucrainei, unei Uniuni Europene slăbite și a relațiilor parțial restabilite cu Washingtonul, au declarat șapte înalți oficiali și trei membri ai elitei de afaceri ruse pentru VPost.

Toate aceste surse au vorbit sub rezerva anonimatului, deoarece nu sunt autorizate să facă comentarii presei străine, potrivit The Moscow Times.

"Până la inaugurare, vom continua să avansăm [în Ucraina]”, a spus un oficial guvernamental rus.

"Ar fi bine să ajungem la granițele administrative ale regiunilor Donețk și Lugansk până în ianuarie și apoi vom decide ce să facem cu Herson [capitala pe care Rusia o ocupă parțial]”.

În cazul în care forțele ruse continuă să continue în Ucraina, ar fi logic și ușor pentru noua administrație americană să propună negocieri pentru oprirea luptei, a spus un alt oficial, exprimând convingerea că Kievul va arăta, de asemenea, mai multă disponibilitate pentru a purta discuții.

Citeste si: Anunț pentru pensionarele din țară! Când vor fi încărcate cardurile de alimente- kfetele.ro

Citeste si: 3 ani de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Apropiații au reușit să-i îndeplinească marea dorință- radioimpuls.ro

Citeste si: Cea mai mică "țară" din lume se află în Europa și are doar 3 locuitori. Are propria închisoare, 7 dormitoare și o bucătărie- antena3.ro

"De îndată ce Trump preia mandatul și își formează echipa, atunci putem conveni să începem consultări. Îi va fi convenabil să negocieze. În acest moment, nu există nimeni cu care să vină la Moscova pentru discuții, nimeni cu care să vorbească”, a adăugat un alt oficial rus.

Primul contact dintre Zelenski și Trump după alegerile din SUA. "Vrem o pace dreaptă"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri că a avut o conversaţie telefonică "excelentă" cu Donald Trump după victoria acestuia în alegerile prezidenţiale din SUA. 

"Am convenit să menţinem un dialog strâns şi să avansăm cu cooperarea noastră", a scris preşedintele ucrainean pe reţeaua X.

"Leadership-ul puternic şi neclintit al Statelor Unite este esenţial pentru lumea noastră şi pentru o pace dreaptă", a spus el.

Trump a afirmat în repetate rânduri că va lucra atât cu Ucraina, cât şi cu Rusia pentru a pune capăt conflictului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI