Deoarece o mare parte din România încă se confruntă cu o căldură înăbușitoare, după un weekend cu cod roșu de caniculă, aparatele de aer condiționat sunt utilizate la maximum, ajutând cât de cât confortul românilor.

Citește și: O nouă zi de caniculă, dar fără cod roșu. Capitala și 7 județe, sub cod portocaliu de temperaturi extreme- HARTA

Care este cea mai bună setare de temperatură în timpul unui val de căldură? Și ce puteți face pentru a vă menține spațiul de locuit răcoros în timpul caniculei de afară?

Departamentul de Energie al SUA recomandă setarea temperaturii la ceea ce considerați confortabil și oferă controlul umidității, însă atrage atenția că, cu cât diferența dintre temperaturile din interior și cele exterioare este mai mare, cu atât factura la curentul electric va fi mai mică.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Alți factori de luat în considerare includ condițiile de sănătate ale oamenilor din locuință, comparativ cu alte metode de răcire, cum ar fi un ventilator clasic, potrivit Yahoo News.

Care este cea mai bună temperatură pentru a seta aerul condiționat pe caniculă?

Temperaturile se apropie din nou de 40 de grade la umbră în zonele de sud ale României, unde codul portocaliu de caniculă a fost prelungit de ANM.

Programul Energy Star al Agenției pentru Protecția Mediului, care promovează eficiența energetică, recomandă setarea aparatelor de aer condiționat la 25 de grade Celsius pentru un confort maxim și eficiență energetică.

Dar nu mulți oameni urmează această recomandare, ci majoritatea își setează aparatele pe temperaturi mult mai mici, între 18-21 grade.

Medicii atrag, însă, atenția asupra pericolelor de sănătate pe care le implică diferențele mari de temperatură între locuință și exteriorul supraîncălzit de caniculă.  

Care este cea mai bună temperatură pentru a seta AC în timpul valului de căldură?

Care este cea mai bună temperatură pentru a seta AC în timpul valului de căldură?

[Sursa foto: Pexels.com]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si