Poate părea supranatural, dar există un obiect atât de real și atât de mortal încât chiar și privindu-l poți fi ucis, scrie Daily Mail. În doar 300 de minute, respectivul obiect îți afectează organismul și te poate lăsa cu doar 2 zile de trăit.

Cum arată obiectul care te poate ucide rapid?

"Piciorul de elefant", așa cum mai este denumită bucata de lavă solidificată de 2 metri lățime ar fi formată din miezul topit al reactorului nuclear de la Cernobîl, mai scrie informează sursa citată mai sus.

Cel mai periculos obiect Pământ

Imagine cu materialul corium.

[Sursa foto: Capură Youtube]

Citește și: Ireal! Un condiment pe care îl consumăm zilnic crește riscul de cancer la stomac. Datele îngrijorătare făcute publice de specialiști

Pe data de 26 aprilie 1986, reactorul numărul 4 de la centrala nucleară de la Cernobîl, din Ucraina, a avut o creștere neașteptată a puterii. Când procedurile de oprire de urgență au eșuat, temperaturile au crescut și mai mult, așadar au fost introduse niște tije de control pentru reducerea căldurii. La scurt timp, reactorul a explodat, provocând cel mai grav dezastru nuclear din istoria omenirii. 

Cum s-a format coriumul?

Echipele de control au continuat să limiteze radiațiile, iar atunci au descoperit că o cameră de sub reactor devenise unul dintre cele mai periculoase locuri de pe planetă. Reactorul a devenit atât de fierbinte încât oțelul și betonul folosite s-au topit în lavă radioactivă. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Cel mai periculos obiect Pământ

Imagine cu materialul corium.

[Sursa foto: Capură Youtube]

Citește și: Care este mâncarea viitorului? Cercetători din mai multe țări au venit să le studieze la noi în țară

Inițial, echipele de curățare au crezut că este vorba despre combustibil nuclear din reactor, însă nu a fost așa.

Pe măsură ce își croia drum prin țevile și betonul reactorului 4, materialul a preluat mai multe componente, schimbându-se și transformându-se într-o mizerie complexă de substanțe chimice radioactive.  

Când acest amestec de nisip, beton și combustibil nuclear s-a răcit în cele din urmă, s-a solidificat într-un nou material numit corium. Acesta, emitea de aproximativ 1.000 de ori doza necesară pentru a provoca cancerul. Totodată, cercetătorii au descoperit că doar o oră de radiații la acest nivel ar fi echivalentul a patru milioane și jumătate de radiografii toracice.  

Artur Korneyev, directorul adjunct al Shelter Object ar fi ajuns să fotografieze acest material, însă nu știe dacă mai este în viață. În 2021, el locuia încă în Ucraina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si