Studii interesante în România! Mâncarea viitorului s-ar afla la noi în țară, iar cercetători din Ungaria, Germania și America îți doresc să facă studii pe ea, relatează Antena 3 CNN.

Unde s-ar afla mâncarea viitorului și conține aceasta?

Algele ulva s-ar aflaîn Lacul Ursu de la Sovata și ar avea o valoare nutrițională foarte bună. Mai precis, ele cresc la 3 metri și jumătate adâncime și se dezvoltă foarte rapid, conform specialiștilor.

Aminoacizii esențiali sunt specifici acestor alge.

"Ulvele sunt considerate un nutrient al viitorului. Este un consorțiu european din care facem și noi parte, care studiază ciclul anual al acestor ulve și cultivarea lor", a declarat Peter Hantz, cercetător, pentru sursa citată mai sus.

Mâncarea viitorului Sovata

Imagine reprezentativă pentru alge.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Unde se află biserica sub altarul căreia ţâşneşte un izvor considerat vindecător? Pelerinii sunt uimiți de frumusețea zonei

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Așadar, studiul demarat la Sovata presupune monitorizarea plantelor şi a dinamicii apei sărate din Lacul Ursu timp de un an. Cercetătorii își doresc să afle dacă aceste alge se pot dezvolta la fel de rapid și într-un mediu artificial.

Lacul Ursu a intrat în 2019 în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare helioterm lac din lume.

"Ulva este foarte interesantă că are nevoie de un hormon vegetal să aibă o morfogeneza corectă, o dezvoltare corectă, dar aceste hormon vegetal nu este produs de el însuși ci e produs de niște bacterii care cresc în jurul lui", a mai spus cercetătorul.

Mâncarea viitorului Sovata

Imagine reprezentativă pentru alge.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Ireal! Un condiment pe care îl consumăm zilnic crește riscul de cancer la stomac. Datele îngrijorătare făcute publice de specialiști

Aceste alge s-ar mai regăsi și în alte zone din țară, respectiv într-un lac sărat din Transilvania, mai exact în Lacul fără fund sau în Lacul Tarzan de lângă Turda, conform Euronews.

”Au o capacitate de incorporare a substanțelor minerale superioară plantelor terestre, respectiv calciu, potasiu, magneziu(...) Ajung la un 40-45% proteină din substanța uscată, ceea ce este foarte mult, aproape ca la leguminoase. E o proteină de foarte bună calitate, ușor digestibilă. Este cunoscut faptul că toate algele, nu doar acestea, conțin multe substanțe cu rol biostimulator, imunomodulator și în consecință au și valențe preventive și terapeutice în foarte multe afecțiuni”, a mărturisit biologul Adrian Bîlbă, doctor în științe, pentru sursa de mai sus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si