Care este secretul unui borș de pește delicios? Rețeta de la Mănăstirea Putna
Borșul de pește este un preparat apreciat de românii, mai ales în post, când sunt dezlegări. Nu mulți știu însă care este secretul pentru a ieși preparatul ca la carte.
Borșul de pește este un fel de mâncare adorat de români! Nu mulți știu, însă, să-l prepare, pentru că nu știu ce să-i adauge, astfel încât să-i dea o savoare aparte.
Rețeta a fost dezvăluită la Mănăstirea Putna, scrie Antena 3 CNN. Părintele Vasile a spus că pentru acest borș este foarte important să folosim și tacâmurile rămase după filetarea peștelui, deoarece acestea vor da un gust divin.
Ingrediente:
”Peștele se curăță bine și se filetează. Tacâmurile rămase se pun într-o oală la fiert. Ceapa, morcovii, țelina și păstârnacul se toacă mărunt, apoi se călesc într-o oală cu ulei de măsline. Se adaugă și un praf de sare și se amestecă bine.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
După ce legumele încep să se înmoaie, se adaugă apă cât să le acopere. Într-o altă oală, se pune apă și se aduce la fierbere, apoi se adaugă roșiile. Roșiile se fierb aproximativ un minut și jumătate, apoi se pun în apă rece, astfel încât coaja să se desprindă ușor”, a explicat părintele, citat de sursa de mai sus.
Citește și: O femeie de 62 ani din Neamț a găsit pe jos o sumă importantă de bani. Polițiștii au rămas uimiți când au văzut cine îi pierduse
Mai apoi, peștele se taie în bucăți mici, se condimentează cu sare și piper după gust. De asemenea, în oala cu legume se adaugă apa în care au fiert tacâmurile de pește, apoi se pun și bucățile de pește și se lasă la fiert. După aproximativ 10 minute se adaugă și roșiile tocate, puțină zeamă de lămâie pentru gust, dar și puțin ulei de măsline. La final, se adaugă leuștean tocat mărunt.
Preparatul ar fi perfect pentru masa din Duminica Floriilor. În Postul Mare, creştinii ortodocşi au dezlegare la peşte de sărbătoarea Buna Vestire, pe 25 martie, şi de sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, Floriile, pe 28 aprilie.